View Single Post
Eski 25-08-2019, 01:43   #11
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 741
lavandula stoechas spp cariensis bu tür normal lavandula stoechas türünün bir alt türüdür. Muğla’nın Bodrum ilçesinin pınarlıbelen köyünde yetişiyor Karaova’da.Belki bu alt tür başka illerde de yetişiyordur ama burada çok fazla yetişiyor.
Bu hafta oraya gidip biraz garan topladım ancak oraya gidişim biraz ilginç oldu normalde hanımla tatile çıkmıştık birgün bir yerde bir gün başka bir yerde.Normalde Bodrum baya bize ters bir rotada olmasına rağmen Bodrum’a da gidelim diye ısrar ettim ve gidip dönmek için bir gün ayırmanız gerekiyor aşağı yukarı tabi hanımında durumu çakması uzun sürmedi ben pınarlıbelen köyünden filan bahsedince Sonuçta itiraf ettim böyle böyle...Neyse köyü bulduk ancak ama çoktan çiçekleri kurumuş mayıs Haziran gibi gitmek gerekiyor.Güzel bir gündü(benim açımdan ) Hanım ilk başlarda söylendiysede o da iyi vakit geçirdi sanırım birlikte garan topladık sonra Bodrum’a gittikte biraz daha siniri geçti.Bitkilerle ilgili deliliklerime bir tane daha eklemiş oldum.
Bu alt türle ilgili diğer ana türün ve cariensis alt türünden elde edilen yağların içerdiği etken maddelerin oranlarında cariensis alt türünün üstünlüğü var.
Tohumlarını çimlendirmek istiyorum ve Antalya’da çoğaltmak istiyorum.Tohumların belli bir soğuklama ihtiyaçları olduğu için Antalya’da hiçbir zaman doğal ortamda çoğalamayacaklar ama bir müddet tohumlardan mümkün olduğu kadar çok fide yapıp bitki yetiştireceğim.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön