Konu: Çim
View Single Post
Eski 24-08-2019, 01:05   #669
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Sevgili büyüğüm, sanırım yanlış anladınız; Bahçede 30 m.kare yere çimi ektim, bu mevsimde ekilmez diyebilirsiniz ancak bulunduğumuz yer yayla olduğu için sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. Ve bir 20 m.kare daha yere ekmeyi düşünüyorum ancak ekim ayıyla birlikte don - kırağı olma yağma riski ortaya çıkıyor. Ben ağustosun 10 una doğru eksem kırağıya kadar yaklaşık iki ay var, ekeceğim çim bu kırağıdan olumsuz etkilenir mi, en geç ne zamana kadar ekmeliyim, yoksa seneye mi bırakayım. Bir de hazır sizi bulmuşken ikinci sorum, çim ile ilgili epey bilgi edindim (Mine Hn. ve sizin bunda payınız büyük, sevgi,saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum) arabanın sürekli durduğu yere ve orman masasının bulunduğu yere basmaya dayanıklı çim eksem olur mu, yoksa kilit taş mı döşemeliyim.
Soruya cevap gelmeyince dün ikinci kısım çim ekimini de tamamladım, soğuktan zarar görürlerse ben yapacağımı bilirim, hadi bakalım.

Şimdi bir sorum daha var; ilk kısım çim ekileli bir ay oldu, şu ana kadar üç kez biçtim. Yan komşuda 10 yıllık çim var o daha bir kez biçti. İlk kesimde 10 cm. i bekleyip kesmiştik, sonrakilerde sanırım beklemeye gerek yok, uzayınca biçelim.

Esas sorum; içerisinde yabancı otlar var, elimle yoluyorum ancak kimi yerlerde öbek öbek toplanmışlar, bunlara karşı ot ilacı atmayı da düşünüyorum en azından yoğun olan yerlere, peki bu ilacı şimdi mi atsam daha uygun olur yoksa daha büyümelerini beklemeli miyim?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön