View Single Post
Eski 22-08-2019, 12:50   #213
acemi25
Ağaç Dostu
 
acemi25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Efelek, nam-ı diğer Labada!...
Bana en çok çektiren yabani ot. Bahçemdeki tüm güzel çayırları öldürme pahasına kullandığım çok yıllık ot ilacı, bir yıl önce diktiğim ceviz fidanını birazcık bulaşığıyla kuruturken, onların ancak üçte birini yokedebilmişti.
Doğal olarak iş başa düştü. Bel küregi ve kazma yardımıyla tek tek sökmek zorunda kaldım. Bahçemi hazırlarken, iki yılda söktüğüm efelek sayısı Onbinlerle ifade edilebilir. Hele biri hiç aklımdan çıkmıyor. Havuç gibi olan kök uzunluğu, tamı tamına 45cm. idi.
Orhan Bey;
Biz efeleğe bizim buralarda evelik deriz ve özellikle toplarız. Bir kısmını yıkar doğrar yemek yapmak üzere buzluğa atarız. Bir kısmını da lor dolması olarak sararız Müthiş lezzetlidir. Denemenizi tavsiye ederim.

Bu arada ben de çiçek açmayan salon bitkilerini dar evlere yakıştırmıyorum. Minimalist, geniş evlerde daha iyi duruyorlar. Onun dışında sevmediğim bir bitki aklıma gelmedi. Sadece bende bir sorun var, bir bitkiyi çelikten ve tohumdan yetiştirmeyi seviyorum ama azmanlaşıp büyüyünce nedense o bitkiden sıkılıyorum Sonra da vermek için yer arıyorum resmen.

acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön