View Single Post
Eski 29-09-2007, 15:12   #45
Metin Y.
Ağaç Dostu
 
Metin Y.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,374
Okul Bahçeleri

Konu başlığı “Belediyelere Eleştiriler”olsa da , bu başlığı “Kamu Kuruluşlarına Eleştiriler” şeklinde genişletmekte fayda olduğunu düşünüyorum...Sonuçta seçimle teşekkül etse de, Belediyelerde Kamu hiyerarşisini oluşturan zincirde sadece bir halka.
Okullarla ve özellikle de okul bahçeleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığının mutlaka müdahalesi gerekiyor. Okul bahçeleri pislik içerisinde! İstisnalar dışında bir kaç göstermelik ağaç dışında, doğru düzgün bahçe düzenlemesi yok. Bir zamanlar Tarım Dersi vardı ve okul bahçesinde uygulamalı sebze bile yetiştirilirdi...Şimdi hadi onu geçtikte ; kocaman bahçede bir tane bile mi gül olmaz?
Şimdi Milli Eğitim, merkezi bölgelerdeki okulların bahçesini araç parkı olarak kiralıyor...Ankara'nın en eski okulları Atatürk Lisesi ve hemen yanı başındaki Sarar İlköğretimin bahçesi hafta sonları araç tarlası gibi ! Yaz tatili boyunca da zaten sürekli otopark okul bahçeleri.
Okullara çevre dersi koymakla olmuyor bu işler. Doğa, ağaç, çiçek, hayvan sevgisini otoparktan gelen parayla mı kazandıracak okullarımız?
Eğitim yuvası olan okullarımızın bahçelerine bahçe demeye 40 şahit lazım. Cezaevi avlusu gibi soğuk ve kasvetli...
Konuyla ilgili görüş belirten arkadaşlar olursa , düşüncelerimi yazmaya devam ederim...

Metin Y. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön