View Single Post
Eski 10-08-2019, 20:27   #148
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,589
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Herkese selamlar;
Ortalama 2 dönümlük bir alanı çeşitli fide, fidan ve tohumlarla doldurmuş birisi olarak sanırım birkaç kelam etme hakkına nail olmuşumdur... Öncelikle adı geçen hemen hemen bütün sitelerden alışveriş yapmışımdır. Fikirlerim şu yönde...

E-fidancım : İnanılmaz küçük, şekilsiz ve çelimsiz fidanlar gönderir, özellikle gönderdiği güller hep yanlış renk olur. Dolayısıyla edindiğim iki meyve fidanının etiketinden hala şüphe duyarım. Bence uzak durulmalı...

Fidanistanbul : Keza gene çelimsiz ve küçük fidanlar gönderen, klasik fidanları bile yarıbodur vs diye satışa sunan, 7/24 telefona cevap verenlerin ise bırakın fidan türünü, fidan tanımını yapamayacak kadar bu işlerden uzak kişiler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Aynı şekilde uzak durulmalı...

1001 fidan (doğapeyzaj): Çok uygun fiyata çokca pampas otu almıştım, tabi sağlam bir kargo fiyatı ödedim. Sazlık olduğu için değerlendirme yapamıyorum. Asla demiyorum ama kargolama şekli iyi olmadığı için özellikle hassas türler alacağım zaman tercih etmem.

Zengarden : Tüm aldığım sebze tohumları çimlendi, kargom da zamanında geldi. Belki şanstır bilemiyorum ama ben çok memnunum (sayfamdaki kabakların tohumları vs hep zengarden'dandır, keza domatesler de...) Ben çok memnunum...

Fidandeposu : Gözünüzü kapatın alışverişinizi yapın! İnanılmaz, hatta en memnun kaldığım sitelerden biri. İlgilisi buralardaysa teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güvenilir!

Botanikmarket : Yetişkin fidanlarımı buradan aldım, sağlam geldiler ama hepsi kurudu. Sanırım adapte olamadılar. Yorum yapmam hatalı olabilir.

Fidan Sepetim : Fidan deposu kadar memnun kaldığım şahane ürünler gönderen bir firma, tek negatif yani ellerinde çok çeşit yok. Bir fidan arıyorsanız ve o tür burada mevcutsa hiç düşünmeden siparişinizi geçebilirsiniz! Çok güvenilir.

Esflora: Çok farklı, özel ürünler barındıran, baby boy satış yapan ama sağlam iş yapan bir firma. Özel türler için tercih edilmeli. Çok güvenilir.

Eğer eleştrilerimin dokunacağı yetkililer vs varsa, çok üzgünüm. Böyle sosyal bir ağda bir arada isek deneyimlerimizi paylaşmak boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Benim deneyimlerim bu yönde. Merak eden ilgili olursa da özelden üyelik bilgilerimi paylaşayım, ne zaman ne almışım kontrol edebilir... Bu arada ismi geçen firmalarla satıcı-müşteri ilişkisi dışında bir tanışıklığım yoktur, bilgilerinize...
Herkese kolaylıklar
Sayın obabilgesi, çok güzel bir özet olmuş emeğinize sağlık. Benim alışverişlerimde de benzer deneyimler yaşadım.

E-fidancım: Kesinlikle uzak durulmalı. Parasını ödediğiniz ürün gelmez başka ürün teklif ederler, istemediğiniz ürünü almak zorunda kalırsınız o da görebileceğiniz en bakımsız üründür. Zaten elinize geçtikten Kosa bir süre sonra ölecektir.

1001fidan: Uzun yıllardır alışveriş yapıyorum. Bahçemdeki bir çok ürünü onlardan aldım. Ürün çeşitleri iyi hatta eskiden daha da iyiydi. Gelen ürünler çok büyük falan değildir bazen çok sağlıklı gibi de görünmeyebilir hatta yanlış ürün mü gönderdiniz diye aradığım da olmuştur. Ama aldığım ürünlerin büyük bir kısmı Yaşar ve büyüyüp gelişir. Sorun çıkanlar genelde benim yanlış yere ektiğim ürünler olur. Gelen ürün süper büyük ya da sağlıklı gibi görünmez ama yaşar. Bence en büyük sorunları sitede satışı olan ürünler hakkında yeterli açıklama ve fotoğraf olmaması. 100 tl üzeri alışverişlerde Kargo ücreti ödemezsiniz.

Zengarden: Yine çok uzun yıllardır alışveriş yaptığım bir site. Paketlemeleri harikadır. Ürünler asla zarar görmez. Fide alıyorsanız hayatınızda göreceğiniz en minik fide gelecektir. Clematisler bile fideden çok minik bir çeliğe benzer. Fiyatları yüksektir. Bitkilerin büyümesi zaman alır. Bu fideyi aldım bu yaz dolu dolu çiçek açacak diye beklemeyin( erken alınan mevsimlik çiçekler hariç). Fideler minik olduğu için kayıp olabiliyor ekildikten sonra. Ama ne satın alırsanız o gelir. Başka bitki mi gönderdiler beni kandırdılar mı duygusu olmaz. Tohum konusunda ben çok verim alamadım. Kargo ücreti ödemek zorundasınız.

Botanikmarket: İlk kez bu yıl alışveriş yaptım. Kargo yüksekti ama ürün fiyatları düşüktü. O kadar ucuza aldığım ortancanın büyüklüğüne inanamadım. Kocaman bir bitkiydi. Kargo ücreti hariç harika bir alışverişti.

Esflora: İsmini ağaçlarnette duyup ilk kez bu yıl iki kez alışveriş yaptım. Çok memnun kaldım. Ürünler gayet sağlıklı. Her yerde bulamayacağımız çeşitlerde geliyor. Ürün çeşidinin daha da artmasını bekliyorum. Ellerinde farklı boy fidanlar olması fiyat seçeneği sunmuş oluyor.

Tropiksera: uzun süredir alışveriş yapmadım ama güvenle ürün alınabilir. Fiyatlar yüksektir ama ürün kalitesi de yüksektir. Güvenilir bir satıcı.

Yalova su fidan: Alacağınız ürünün tam tür adını falan bilmezsiniz. Ama özellikle rolü adetlerde mevsimlik çiçekleri çok uygun fiyatlara alabilirsiniz. Gayet sağlıklı fideler gelir.


Düzenleyen abk : 10-08-2019 saat 20:33 Neden: Yazım hatası
abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön