View Single Post
Eski 07-08-2019, 11:57   #33
musa_ekrem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Mühendis anlayışı ile katkıda bulunayım. (Sera kurmadım.)
Yayların aralarına yatay çubuklar atmalısınız. Rüzgar (sizde kar da olabilir) yükünü doğrudan naylona yüklerseniz, nayloncuya çalışırsınız. Ön-arka alınların yönünden esecek rüzgara da direnmeniz gerek.
Araştırırken, satıcıların sera kurulumlarına öncelik vermeniz gerekir. Amatörler başlangıç fotoğrafını çekiyor ama sonrasını bilmiyoruz. İçinde bitkiler ve emek var iken çökerse, çok acıtır.
Kolaylıklar diliyorum.
Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim. Hem acemi hemde çevrede örnek alacak sera olmayınca ancak deneye deneye ve masada değil arazide birşeylerden emin olabiliyoruz. Dün 35 km yol gidip birkaç sera gezdim. Benim satın aldığım demirlerle yapılan serada herhangi bir problem yoktu. İp ile tutturulmuş ve kışı o şekilde geçirmiş. Ancak naylon çekilmiş halde görünce biraz basık geldi. Bu nedenle bir tık geniş borulardan alıp toprağa çakacağım ve yaklaşık 50 cm veya 1 m yukarıdan yayları takacağım. Bu şekilde yan atkılarsız olmayacaktır. Onlarıda inşaat demirleriyle yapabilirim. Tabi bu dediklerim hala masada ve maliyeti hesaplamadım. Belki de bu serada sırık ürün yetiştirmekten vazgeçip maliyetten kaçabilirim :-)

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön