View Single Post
Eski 05-08-2019, 15:59   #8
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Son dönemde 'barsak florasının' bozulmasının pek çok hastalığın sebebi olduğuna dair yayınlar yapıldı. Mesela normal yolla doğan bebeklerin dışarı çıkarken annelerinin barsak florasıyla temas ederek aldığı ve bu yüzden sezaryen doğumlulara göre daha sağlıklı olduğu söylendi. ' .ok nakli' demeyelim de, barsak flora nakli ortaya çıktı. Pek çok psikiyatrik rahatsızlığın barsaklardaki dengesizlik sebebiyle olduğunu söylediler. Örnekleri çok..

Beyinden daha fazla sinir hücresine sahip bu flora nasıl bozulur. Barsaklarımız çok sayıda faydalı mikroorganizmaya sahip. Tıpkı toprak gibi... İnsanoğlunun elinin değdiği ağızdan giren ve doğallıktan uzak her türlü gıda-ilaç vs. nin bu floraya az veya çok zararı zararının olduğuna inananlardanım. Bunların başında da toprağa attığımız ot ilacı gibi alındığında barsaklardaki faydalı mikroorganizmaları da öldüren antibiyotikler geliyor.

Eskiler ne güzel söylemiş pek çok zaman olduğu gibi; 'azı karar, çoğu zarar'.. Doğanın eline de tohum ekerken bile su dökemediğimize göre, çok da fazla olayı zorlamamak lazım. Ev yapımı yoğurt, sirke, kefir vs. arada probiyotik takviyesiyle yeterli olur gibi duruyor.

Bir ilave hatırladığım konuyu aktarayım; probiyotiklerin özellikle bağışıklık sistemi baskılanmış (kanser hastalığı gibi) kişilerde kullanılması (dozuna değinilmedi) önerilmemişti.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön