View Single Post
Eski 05-08-2019, 12:50   #31
musa_ekrem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Sera hazırlıkları devam ediyor.

Merhaba,
Yukarıdaki resimde sera yapmayı düşündüğüm alanı paylaşmıştım. Fikirlerinizi talep etmiştim ancak herhangi bir geri dönüş alamadım. Bu arada agaclar.net'in sera konularını, youtube videolarını ve yabancı site kaynaklarını incelendim. Her sera birbirinden farklı ve asıl bağlantı yerlerinin nasıl yapıldığına dair bir bilgide yok.

Örneğin bir kaynakta seranın toprağa çakılan demirleri inşaat demirinden yapılmış ve yay borular ona geçirilmiştir. Başka bir kaynakta bu borular toprağa çakılan daha geniş bir boruya geçiriliyor ve somon ile sağlamlaştırılıyor. Bazılarında vida, bazılarında kaynak, bazılarındaysa özel bağlantı parçaları kullanılıyor. Sera naylonu toprakla gerdiriliyor bunu anladım ancak ön ve arka girişleri arasındaki kapı yapımı ve o alana naylonu nasıl gerdireceğimi öğrenemedim. Bununla ilgili sera klipsleri var onlardan kullanmayı düşünüyorum.

Yapı olarak önceden planlayıp, hiçbir malzeme artırmadan ihtiyacım olan dayanıklılıkta bir şeyler yapmak isterim ve fiyat performansı baz alan biriyim. Ancak bu sefer kervanı yolda düzmek gerekecek.

Geçen cumartesi günü arkadaşın kamyoneti ile sera demirlerini almaya gittik. 7 m 1,5 mm yay 40 TL, 7,5 m 2 mm yay 55 TL, 8 m 2 mm yay 65 TL fiyatlar aldık. Ben 7,5 m ve 2 mm yaydan 8 adet satın aldım. Sitede gördüğüm kadarıyla 1-2 metre aralıklı yapılıyor sera ayakları. Satıcı çevredeki seracıların 4 metre arayla yaptıklarını, 50 cm inşaat demirlerini toprağa çakıp üzerine boruları geçirdiklerini, boruların üstüne naylon en üstede karşılıklı kuşak bağlayarak sağlamlaştırdıklarını, başkada ara atkı vs yapmadıklarını söyledi. Bende 50 cmlik inşaat demirlerinden aldım. Deneme için bahçede bir tane hazırladım. Gayet pratik bir şekilde oldu ve yay ayakta duruyor. Sanırım 3 metre arayla demirleri yere çakıp boruları üstüne geçireceğim. 15 metre civarında bir sera yaparak ilk amatör seramı bitirmiş olacağım. Gerisi zamanla tecrübe ederek gelir inşallah


Name:  IMG_20190805_081712-780x1040.jpg
Views: 509
Size:  72.7 KB

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön