View Single Post
Eski 04-08-2019, 20:19   #2
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Pre/probiyotik konularına ben de ilgiliyim. Ancak geçenlerde (nereden duyduğumu hatırlamıyorum üfürecek biri olmadığından eminim sadece) sürekli kullanmanın, herkesin kullanmasının ve her koşulda kullanımın uygun bir davranış olmadığını okudum. Sizin yazıyı görünce aklıma geldi, dolayısıyla çalışmalara başlamadan önce sanırım bunları da araştırmak gerekecek.

Sorularınız için tam yanıt olmasa da; yoğurdun cıvık veya katı olmasının öneminin olmaması gerek. Yani pastörize sütten yapacaksanız kaynatmanıza gerek yok. Pastörize sütten ziyade bulabilirseniz açıkta süt alıp kaynatmak daha mantıklı gibi.

Bir de toz karışımı mümkün olduğunca homojen yaptıktan sonra kuru olarak dolapta saklayın niye sütte saklıyorsunuz ki. Raf ömrünü çok çok arttırmış olursunuz. İhtiyacınız olduğunda yoğurt yaparken mayalayıp süte koyup karıştırırken tozu da katar öyle karıştırırsınız. Ben öyle yapıyorum. Probiyotik eklediğim yoğurt hafiften cıvık gibi geliyor bana ama benzer yapan arkadaşlar böyle bir durumdan bahsetmedi.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön