Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 01-08-2019, 10:14   #1304
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bumble (bombus) arılarını geçen haftaya kadar göremedik piyasada. Korktuk hatta başlarına bir şey mi geldi diye. Demek ki yer altındaki çoğalmaları yeni tamamlandı veya havaların biraz daha ısınmasını beklediler. Resimdeki hala uykuda gibi. Akşam üzeri böyle yatıyordu, hanım 'ertesi sabah baktım hala oradaydı' dedi. Bombuslarla ilgili belgesel seyretmiştim, daha ayrıntılı bilgi aradım hızlıca bulamadım.

Name:  bambıl 2019.jpg
Views: 608
Size:  34.6 KB

En sevdiklerimden; renk, koku, acılık.. Buena mulata biber;

Name:  17.07.2019 buena mulata.jpg
Views: 589
Size:  51.4 KB

Bir kaç km. den dahi farklı tozlaşma olabiliyorken bizim gibi hem çeşit fazla hem de tüm arkadaşlar omuz omuza mücadeleye katılırsa işte böyle siyahi buena mulatalar da çıkabiliyor. Seneye hem sayıyı azaltmalı (her sene her sene laftan öteye geçemiyoruz gerçi) hem de bahçenin farklı köşelerine dikmeli en azından.

Name:  29.07.2019 siyahımsı buena.jpg
Views: 580
Size:  61.1 KB

Kurtlu kiraz, altında yer bademleri, sağında hastalıklı domatesler. 'İlaç atmayınca olmuyor' lafını sevmesem de iki senedir kiraz ve vişne kurt dolu. Seneye yemek istiyorum artık Geçen sene böğürtlenlerde dahi kurt vardı, bu yıl da ağaçlarda olduğunu görünce erken davranıp böğürtlenlere de iki kez ilaç attım.

Name:  29.07.2019 kiraz kurtlu.jpg
Views: 584
Size:  61.4 KB

Kurtlu kirazdan sonra kurtlu vişne. Bu yıl reçelini yapmak için hanım tek tek ayıkladı işine yarayacak kadarını, çoğu meyve ağaçta kaldı geçen sene olduğu gibi. Sol taraftakiler benekli barbunya (panda yavrusu gibi olanlardan) etkinlikte de dağıttığım kısa barbunya ve şeker barbunya yan yana sıralardalar.

Name:  29.07.2019 vişne kurtlu.jpg
Views: 587
Size:  53.3 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön