View Single Post
Eski 08-07-2019, 08:29   #3
acemi25
Ağaç Dostu
 
acemi25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MasifEv Mesajı Göster
Merhaba,
Tarla veya arsa vasfında imarlı da olsa
Yapı malzemesinden bağımsız olarak karavan tarzı tekerlekli ve ruhsatlı mobil yaşam alanları dışında tüm yapılar için ruhsata ihtiyacınız var, diğer türlü kaçak yapı statüsüne girersiniz.
İmarsız bir araziye yine belediyeden izin almak şartıyla 50m2 ve arazinin yüzde 5 alanını geçmemek ve çok katlı olmamak(asma kat olabilir) şartlarıyla yapı izni alabilirsiniz.Belediyeden belediyeye süreç değişiyor ama genelde ekonomik olur.
Fakat yapı sayısı birden fazla olamaz.Belki ortak proje bir yerden mesela girişten birleşen 2 ufak ev şeklinde olabilir.
Bahsettiğiniz gibi 5 ev koymak için imarlı arsa bakmanız lazım. Benim tavsiyem tek arsa almak yerine birbirine komşu arsalar bakıp bölgedeki belediyeden yapı izni için masrafları öğrenmeniz.
Genelde her bölgede bu işlerin takibini yapan insanlar oluyor size net masraf bilgisi çıkarabilirler.
Saygılar
Merhaba hocam;
Daha önce başka bir konuda da sordum ama bizim durumumuz da aynı. 8 dönüm arsaya 67 m2 ev yaptırmak istiyoruz. Arazi tarım arazisi ama üzerinde kavak ağaçları var. İhtiyar heyetinden onay almak gerekiyormuş, yine de belediyeye başvurmak gerekir mi acaba? Bir de 50m2 demişsiniz. İmarsız alanlar mevzuatında %5'i kadar diyor. Bizim arazimiz için 400m2 oluyor bu ama 250m2yi geçmemesi gerekiyor inşaat alanının. Bizim düşündüğümüz bunun çok altında zaten. Açıkcası kime danışacağımızı şaşırdık. Herkes farklı bir fikir veriyor. Bu şekilde bir sorun çıkacağını öngöremedik maalesef arsayı almadan önce bilgisizlikten dolayı.

acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön