View Single Post
Eski 02-07-2019, 23:36   #2
R.Özkan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-06-2019
Şehir: Malatya
Mesajlar: 15
Bütün doğa tutkunlarına merhaba,

Aslında, bahçe diyebileceğim bir yerim yok. Fakat hevesim de tazeyken, geç kalmadan bir başlangıç yapmak istedim. Arsamı dün (01/07/2019) aldım. Bugün net sınırlarını ölçtürüp sınır kazıklarını çaktım.

Arsa, düz bir konumda değil, hafif eğimli. Bu nedenle taş duvar ile yükseltilip, bahçe toprağı ile doldurularak düz bir alan haline getirilecek. Bir taş duvar ustası ile de anlaştık sayılır. Yarın yeri görecek ve malzeme de onlara ait olmak üzere metreküpü 110-120 TL gibi bir fiyatla taş duvarı örmeye başlayacaklar.

Arsayı aldıktan sonra elimde 65 bin liram kaldı. Bu parayla arsa düzgün hale gelecek, bağ evi yapılacak ve sondaj vurulacak. Tabii şimdilik ya sondajdan ya da bağ evinden vazgeçmem gerekecek. Henüz karar veremedim. İlk hedefim, arsanın yerini düzelttirip duvarlarımı yapmak ve çitimi çekmek. Sonrasının da yavaş yavaş geleceğini umuyorum.

Bahçe sayfasını erken açtığımı düşünebilirsiniz. Amacım hem böyle bir girişimde bulunacaklara aşama aşama fikir vermek hem de bahçemin günlüğünü ilk günden tutmaya başlamaktır. Böylece, neyi ne zaman yaptığımı/yapmam gerektiğini daha iyi bir şekilde göreceğim. Başta bana, sonra da bütün forum üyeleri ve ziyaretçilerine hayırlı olması dileğimle...


Düzenleyen R.Özkan : 02-07-2019 saat 23:39 Neden: Ekleme: Başlığım farklı olmuş, yönetici arkadaşlardan başlığın R.Özkan/Bahçe olarak düzeltilmesini rica ediyorum.
R.Özkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön