View Single Post
Eski 20-06-2019, 08:17   #17
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Risk anlayışına bağlı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
+90 (536) 866 17 99

Açıkçası ben emaye kaplamanın avantajı olduğunu sanıyor idim. Saf döküm ile emaye kaplı döküm farkına değil de taban kalınlığının ne kadar büyük olursa o kadar makbul olduğunu biliyor idim. İletişim numarası verilmiş bu kadar eski bir firmanın neden ürünlerinde kaplama kullandığını arayıp sorabiliriz. Yanlış/eksik bilgilerimizi düzeltmiş oluruz.

*

Emaye kaplamanın makinede yıkamaya elverişli hale getirdiği belirtilmiş ve yukarıda alması kolay olmayan sertifikaları almışlar, ben de sağlık açısından tereddüt oluşmadı ama varsa bir yanlışım lütfen duzeltiniz.
Ticari ürün olarak kullanılan kaplama malzemelerinin sağlığa uygunluğu sorgulanabilir ama bilime inanmazsak neye göre davranacağımızı bilmiyoruz.
Örneğin, teflon çok kullanışlı görünür. Ancak 120 °C sıcaklıkta özellik kaybı başlar. Normal olarak "tavanızın iç yüzeyi 100 °C sıcaklığı geçmez" varsayımı kullanılır. (Pişirdiğiniz malzemenin içindeki sıvılar buharlaşarak, bu sıcaklığı geçmenizi engeller.)
Kızartma yapıyorsanız ve ateş kuvvetli ise geçebilirsiniz.
Yemeğin dibi tuttuğunda-yandığında geçebilirsiniz.
Çarpma-çizilme durumunda geçebilirsiniz.
Kimyasal kaplamanın ömrünün bittiğini tahmin etmeniz güç.
Benzeri sorunlar metal ile yiyeceğin karşılaşmasına neden olabilir. Kaplama malzemesinin yiyeceğe karışmasına da neden olabilir. Karışma oluşursa hemen kanser olmayabilirsiniz. Hasta da olmayabilirsiniz. (Bedenimizin savunma mekanizmaları var. Örneğin, (yüz yıl boyunca)kullanılan bakır kaplar her yıl kalaylanırdı. Kalay nereye gidiyordu ?)
Olağan koşullarda kaplamalı ürünleri kullanabilirsiniz. Riskleri göze almak istemeyenler, üreticilerin hata yapabileceğini düşünenler vb seçenek çözümler oluşturmaya çalışıyor.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön