View Single Post
Eski 19-06-2019, 16:01   #43
MasifEv
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Eğer makul fiyatla çalışan ustayı bulursanız kayda değecek fark olmaz. Ama şimdilerde taş ev diye uçuk rakamlar söz konusu ediliyor.

Evi yığma yapacak olsanız dahi belli kısımlarda betonarme imalat mecburi, yapı ruhsatımızda taşıyıcı sistem kısmına " çerçeveli sistem" diye kayıt düşmüşlerdi.
Sayın Hosseda ,

Ufak bir bilgi hatası var; düzeltme ihtiyacı gördüm mazur görün...
Taş konstrüksiyonun da kendi statik hesabı var beton hibrit yapı yapmak zorunlu değil,

Taş ev fiyatlarının betonarmeye oranla maliyetli olmasının sebebi zemin etüdü,zemin mekaniği ve statik hesapları , yapı denetimi vb gibi sürecin profesyonelleşmesiyle ve genel konstüksiyon kalitesinin yüksek tutulmasının gerektirdiği işçilikle alakalı , taş ev çok sağlamdır ama yıkılma söz konusu olursa içinden kolay kolay canlı çıkamazsınız.

Usta işi tabir edilen yapıda yıllarca sorunsuz oturabilirsiniz ama bir zemin hareketi olmayacağını da kimse iddia edemez, belki tek katlı yapıda bunlar önemsenmeyebilir zaten doğası gereği kolay kolay bir sıkıntı yaşamazsınız, ama 2 kat ve üzeri yapıda zemin tonlarca baskıya maruz kalacak dolayısıyla
büyük ihtimalle zeminde bir oturma yaşanacak bu hareketin yapıya bindireceği toplam yükü gözardı etmek çok sağlıklı değil.

MasifEv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön