View Single Post
Eski 18-06-2019, 21:10   #77
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Herkese merhaba,
Hem aile kaynaklı hem uçak yolculuğunda ek bagajı hakkından ötürü orkide kayıplarım oldu. Okulum sebebiyle bir sene boyunca evde olmamak orkidelerin sulanma rutinini kontrol edememek demekti. Orkidelerin bir kısmı hava ve nemli ortam sayesinde cana geldi lakin sürecim uzun.
1. Sphagnum yosunum maalesef yok bu anlamda yeni bir sistem geliştirmem gerekiyor
2. Orkide kartları da maalesef süreç içinde kayıplara karışmış. Dolayısıyla hem kendim hem sizler orkideler çiçek açana kadar durumu çözemeyeceğiz. Noid olanlar kendilerini belli edecektir diye düşünüyorum ama elbette bu süreçte destek olmak isterseniz sohbete beklerim

Hafta sonu orkidelerin son halini koymayı planlıyorum. Eylül 2020’de kısmetse yüksek lisansı tamamlayıp orkideleri daimi bir yere taşıyacağım. Bu da benim için ders oldu Her ne kadar nasıl bakılması gerektiğini söyleseniz de ve sistem işlese de verilen değerler maalesef aile içinde farklı oluyor (yoğunluk hobi farklılıkları gibi) . 2-3 hafta kendime gelemediğim için orkideleri korumak ve bu sene kalacağım yurtta üç orkide hedefim olacak. Orkidelere bakmaya mecalim olmadığından kurtarma planını üzüldüğümü gören yoğun annem üstlendi. Kurtarma oranımız yüksek olduğu için bu süreci anlatmaya başlayacağım. Siz siz olun uzaktan orkide bakma gibi bir girişimde oldukça dikkatli olun.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön