View Single Post
Eski 14-06-2019, 14:53   #1229
atanuryildiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-06-2019
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 6
Talking Meyve vermeyen salatalık fidesi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cem bayman Mesajı Göster
Selam değerli arkadaşlar ,
Hıyar bitkisini amatör olarak yetiştirmek istiyorsanız çeşit seçimine dikkat etmeniz gerekiyor.Piyasada satılan çeşitler generatif açıdan 3 çeşittir;
Bunlardan ilki %100 dişi çiçekli çeşitlerdir.Bu tip bitkiler sadece dişi çiçek açar bu nedenle %15 oranında dölleyici çeşitte paketlere eklenir,anladığım kadarıylada arkadaşlarda bir kaç bitki yetiştirdikleri için, iki bitkininde yanyana gelmesi çok düşük bir ihtimal gibi görünüyor.Bu nedenle meyve elde etmeniz çok zordur genelde piyasada satılan turşuluk hıyar çeşitleri bu tiptedir.
İkinci tip bitki gurubu ise erkek ve dişi çiceğin aynı bitkide bulunduğu gruptur , bu grupta arı veya rüzğar yoluyla döllenme gerçekleşebilir ,azda olsa meyve alabilirsiniz.
Üçüncü grupta ise partenocarpic hibritler olarak adlandırdığımız çeşitler vardırki bunlarda herhangi bir döllenmeye ihtiyaç yoktur ve verimleri çok yüksektir , seralarda da bu çeşitler kullanılmaktadır.Son yıllarda açık tarla çeşidi olarakta piyasaya sunulmuşlardır.
Son olarakta tavsiyem satın aldığınız çeşidin sırıkmı yoksa tarla çeşidimi olduğunu sormanız ve ihitiyacınıza göre tohumu satın almanızdır.
NOT:Bitkide açan çiçeğin erkekmi dişimi olduğunu anlamak için; açan çiçek küçük meyvenin ucunda açmışşa dişi ,meyve gözükmüyorsa sadece çiçek görüyorsanız erkektir.
Faydalı olması umuduyla,
Selamlar.
Bu açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Aydınlanmış olduk. Bundan sonra fide alırken bilinçli davranmam gerekiyor.

atanuryildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön