View Single Post
Eski 11-06-2019, 19:42   #1
ahmetmesut
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2016
Şehir: Hakkari
Mesajlar: 164
Ham Döküm Tava

Özellikle et yemeklerine mangal tadı verip ekstra lezzet ekleyen kaplamasız demir döküümden yapılan tava. Fotoğrafta gördüğünüz 28cm çap 5cm yüksekliği olan benim tavam. Rengi beyaza dönük olan hiç kullanılmamış hali, siyaha benzeyen ise seasoning işlemi yapıldıktan sonra yemek pişirilmiş hali. Seasoning denen olay çok uzunca anlatılacak birşey ama kısaca metal üzerinde zararsız koruyucu bir tabaka oluşturmak denebilir. Peki neden bunu kullanalım? Piyasadaki emaye veya cam veya başka tavadan farkı nedir. Öncelikle yiyecekler demir metaliyle doğrudan temas ederek günlük almamız gereken demir vitaminini rahatça karşılıyor. Etlerimizi yüksek ısı sayesinde gayet güzelce mühürleyebiliyoruz. Çizilme yanma vesaire derdi yok her türlü metal karıştırıcı rahatlıkla kullanılabilir. Sizlerinde kullandığınız ham demir döküm tavalarınız varsa tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

 
Eklenen Resimler
  
ahmetmesut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön