View Single Post
Eski 11-06-2019, 20:41   #4
seleste
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Değerli Hocam merhaba. Ben bu projelerden cok yaptırdım. Bu yil tekrar yaptıracağım.

Ilkokul cocuklariyla yaptiracaksaniz, ilk önce kesekagidi, yazisiz koli kutulari, buğday kepeği gibi karbon içeren (C) malzemeyi makasla **** elde kucultturerek bir yerde biriktirin. Bir miktar da gübre getirtmelisiniz. Daha sonra yalnızca sebzelerden ve meyvelerden oluşan evsel atıklar ( pişmiş hic bir şey olmaz; süt, et, balık, tavuk artıkları olmaz. Küçük çocuklarda en iyisi " herkes marul yaprağı, havuç artığı gibi şeyler getirsin" demek. ) Yeşil sebzeler kompostun N Azot kismini saglayacak. Gubreyle birlikte 3 cesit malzemeniz oldu. Hepsinden birer ölçü girecek.
Maddi olarak imkaniniz varsa Ema adli ürünü satın alın ve tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra %45 oranında Ema ile ıslatın. Ister bir çukura ister büyükce bir kovaya sıkı sıkı bastırarak koyun. Vokmsulu olmayacak. Içinden bir avuç alıp sıkınca 1 damladan fazla sızıntı olmayacak.

Ema alma imkanınız yoksa, yoğurt suyu, ekşimiş kefir ve maya kabartarak da gerekli bakterileri elde edebilirsiniz. Çok.sıkı bastirdiktan sonra, üstüne ağır bir taş koyun. Bir-kac ay içerisinde kompostunuz hazır olacaktır.

Sevgiler saygılar değerli öğretmenim.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön