View Single Post
Eski 11-06-2019, 15:09   #36
elifaydin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, bahçemizin çitini çektik, yüksekliği 1,40 civarı yaptık. bölgedeki tavuklar çitin üzerinden atlama konusunda ya bilgisizler ya da hımbıllar hiç öyle bir teşebbüsleri yok şu ana kadar. Belki de bahçenin dışında kalan bölgede yeteri kadar mutlular.

İlk posta ektiğim çeri domatesler çiçeğe durdular. Bir kısmına tül kese uygulaması yaptım çünkü komşu bahçemizin domateslerinin ne zaman çiçeğe duracaklarını kestiremiyorum. Ben de her zaman bahçenin başında olamadığıma göre...

Diğer yandan keyifleri gayet yerinde bıraktığım biberler yakın zamanda yoğun yağan yağmurdan sonra yapraklar kıvrık kıvrık olmuşlar. Köyde hastalık geldi dediler. Çünkü yağan yağmurdan sonra herkesin bitkilerinde böyle sorunlar var. Büzülmüş yaprakları kopardım. İlaç atmamı önerdiler, ilaç olarak elma sirkesi attım. Üzerlerinde tomurcuk var düzelir umarım.
Annem onlar düzelmez çıkarıp atalım yeni ekelim dedi ama tohumlar kıymetli nasıl kıyarım.
bu arada komşulardan kendi çimledikleri patlıcanlardan fide aldım, onlar da bahçede yerlerini aldılar.

Akrabaların kendi domateslerinden yetiştirdikleri fidelerden de aldım derken bahçede 4 çeşit domates oldu. Tül yöntemini sevdim bu şekilde tohumluk olayını halledebileceğim düşüncesindeyim.

Baktım yer kaldı birkaç tane de fasulye ektim, köy karpuzu tohumlarım vardı onlardan da 4 kök ektim. küçücük bahçeye bir sürü bitki sığdı.

Ve maalesef elimde kış bitkilerine dair hiç tohum olmadığını fark ettim. Yaz halinin birazdan fotoğraflarını paylaşacağım.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön