View Single Post
Eski 10-06-2019, 21:23   #1
burakyolcu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-06-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Hobi kümesi yapmak istiyorum

Sevgili dostlar öncelikle herkese merhaba,

Küçükken hint horozum ve tavuklarım, paçalı horozum ve tavuklarım olmuştu. Tabi bunun yanı sıra köy tavuklarımızdan bahsetmiyorum bile. Geçenlerde siteyi dolaşırken kanatlılar başlığına denk geldim. bu kısımdaki hemen hemen her başlığı okudum. Aklıma eski günlerim geldi. İşyerimizin bahçesinde gayet geniş bir alana sahibiz. önümüzdeki bahara kadar küçük bir hobi kümesi yapmaya karar verdim. Bu sebepten ötürü siz değerli dostlara danışmak istedim.

1- öncelikle kümesimde hem et hem yumurta açısından verimli olan cinsleri bulundurma arzusundayım. Ve her nedense bunu yaparkende saf kan ırkların olmasını arzuluyorum. hangi siteyi okudumsa RIR cinsi yumurta et verimi olarak ağır basıyor. Ve her nedense horozların fotoğrafları eski köy bahçelerimizdeki horozları anımsattı bana.

besleyeceğim tavuk sayısına göre kümesime bir veya iki RIR cins horoz almak İstiyorum.
2 tane RIR tavuk
2 tane RIW beyaz tavuk
2 tane australop siyah
2 tane australop beyaz
2 tane sussex light
2 tane barred rock
2 tane Amrock
2 tane new hepmsire
ve son olarakta 1 tanede gurk için hint tavuğu

Sizce bu tercihlerim mantıklı olur mu. Çıkarma mı **** eklememi tavsiye edeceğiniz başka cins tavuklar var mı?

2- Kümesimi hangi ebatlarda yapmalıyım? okuduğum kadarıyla ahşaptan ziyade demir kasa yapıp etrafını sunta ile kapatıp arayada yalıtım malzemesi koyarak kışın soğuk kısmınıda bir nebze önlemiş olurum sanırım.

3- ALt zemine ızgara yapmış bir çok kimse. Tavuk dışkılarının alttan rahat toplanması için. böyle birşey yapmam yararlı olurmu olursa aralıkalrı falan nasıl yapmalıyım.

4- Bu veya bundan biraz daha fazla tavuk için açık alanım ne kadar olmalı.

5- Açık alanımı ve kümesimin etrafını çitle kapatmayı planlıyorum. bazı arkadaşlar kiremit den bahsetmişler çitlerin alt zemine. Kiremiti bütün olarakmı koyuyoruz yoksa kırıp mı. o kısmı tam olarak anlayamadım. Malumunuz sansar günümüzde her kümesin olmazsa olmaz sorunu. Bahçenin ve kümesin üstünüde kapatmalı mıyım. Bu sansar çitlerden tırmana bilirmi. çitlerin arasından geçebilir mi.

Zamanla aklıma takılan ve konuları ve kümesimin planlamasını ve aşamalarını burdan siz değerli dostlarla paylaşmak nasip olur.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

burakyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön