View Single Post
Eski 10-06-2019, 00:57   #58
smnvrl
Ağaç Dostu
 
smnvrl's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 520
Merhaba Değerli Dostlar,

Uzun bir ara vermişim, uzak kalmışım buralardan. Tesadüfi oldu girişim ama bunda da vardır bir hayır. İnş. bundan sonra yazmaya çizmeye devam ederiz gene.

Uzak kaldığım süreçte istiridye mantarı çoğaltmayı denedim , uyguladığım teknik klonlama idi. Denedim tohumumu ürettim bu tohumdan 4-5 poşetlik ekim yaptım ürün aldım %15-20 bir verim elde edebildim. Sonrasında bu konunun ilk başlardı takıntılı olduğum sıcaklık değerleri nem vs.. olaylarını çok önemsemeden bir ekim yapsam ne olur dedim.
Şubat ayında zamanı kaynattım tohumu internetten alıp ekim yaptım, sıcaklıkların eksi değerlere düştüğü zamanlar oldu ısıtma yapmadım 1 aylık sanırım süreci 2 ayı buldu ama sonrasında sarım tamamlandı, nem i sağlamak için odada samanı kaynattığımız kazana su doldurduk bekledik ne olacak diye , bu şartlarda bile çok güzel mantar aldık. %20 olmuştur yakalaşık olarak. Yani diyeceğim ekipman olamadan da oluyor bu iş ama bu demek değil ki ekipmansız bu bir eve ekmek getirecek bir iş olabilsin. Verimi garantilemek için (%20-25) ekipman kullanacağız. Bir ekim daha yaparsam resimlerini buraya koyayım.

Sağlıcakla kalın. Hayırlı geceler.

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön