View Single Post
Eski 30-05-2019, 16:46   #110
mcgworkz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-01-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Merhaba;
Köyümüzde,haftasonları gittiğimiz küçük bir ahşap kulubemiz var.evin arka cephesi zamanla alttan toprk kayması sonucu,alt kısımdan açıklık olmuş.fare vs giriyordu,bu sene açık olan kısımları kapatmaya karar verdik.

Ancak;
-geçtiğimiz ay evin bahçesinde 2 adet yılan gömleği,
-bahçede otururken yanımdan usulca geçen 2 metrelik yılanı,
-evin yanında çapa yaparken çıkan yılan yavrusu,
-evin alt kısmına bakmak için biraz eşmeye kalktığımda ise yine bir yılan,
-çatı arasına sinek ilacı sıkmak için çıktığımda ise farklı yerlerde 2 adet tavuk -yumurtasına yakın boyutlarda beyaz yumurta kabukları ve bolca,uzun(3-4cm)dışkı gördüm.çatıyı ilaçlarken bir de ölü,orta büyüklükte bir fare ile karşılaştım.

Forumlardan pek çok mücadele yöntemi araştırdım.Ancak neredeyse tümü ''yılanları evden uzak tutmak'' amaçlı uygulamalar idi. Malesef benim durumum biraz ileri safha olarak geçiyor ve araştırdığım kadarı ile yılanların yuva yaptığı mesken edindiği yerden kolay kolay vazgeçmediklerini öğrendim.

5litre mazot,toz naftalin,kükürt karışımını, sırt pompası ile evin alt kısımlarına sıkabildiğim kadar sıktım.evin bahçenin etrafını da yine bu karışımla iyice ilaçladım.Üzerne toz kükürt serptim.Bir de yılan kapanı kurup içine bıldırcın yumurtası bıraktım.

Ancak bu önlemlerin benim durumumda pek işe yarayacağını sanmıyorum.Zira yılanlar mazottan etkilense bile evin altına daha da saklanmış ve muhtemelen uzun süre de çıkmayacak.

Yılanlarla hiçbir sorunum yok hatta fare ile mücadelede en büyük dostumuz ancak evimi istila etmeleri,gece yattığımız yerden çıkma ihtimalleri pek hoş değil.

Durum çok ciddi bir hal aldı artık.Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum.Lanette 90 adlı insektist zehir ile zehirli yem yapıp evin altlarına bırakmayı düşünüyorum.Farkındayım çok acımasızca geliyor ancak eğer bu duruma bir son veremezsem çok yakında ev kullanılmaz bir hal alacak.

Evin alt temelindeki açıklıkları kapamam için yılanlardan tamamen arınmış olduğuna ikna olmam gerekiyor.

Konu ile ilgili farklı fikir ve çözüm önerisi olanlardan yardım bekliyorum.

mcgworkz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön