View Single Post
Eski 29-05-2019, 09:36   #129
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Sayın Asya'm

Evin son hali. Biz 2016 yılında başladık. O zaman döviz bu kadar yüksek değildi. Kaba inşaatı yani duvarı örülü, çatısı yapılı hali 120 bini buldu. Tabi o zaman demir 1.140 tan aldım şimdi 2 küsür, Beton 110 liradan aldım şimdi 200 küsür. gerisini siz hesaplayın.

Ve geçen bahar ayı döviz tavan yaptı. Her şey iki katına çıktı. İç dış kaba sıva yaptırdık. Dış cephede taş yünü istedim yalıtım için ama kullanamadım maliyeti strafora göre iki katına çıktığı için. İçeride imkanlar ölçüsünde masraftan kaçmadım.

İnce işçiliğe geçince biraz sağlama kaçtım ki masraflar burada başladı. Malzeme kalitesinin yanında işçiliğe önem verdim biraz beni zorlasa da kesinlikle doğru yapmışım. (Pvc, Seramik,Isıtma,Merdiven Mermer) işçiliğinden memnun kaldım.

Pvc leri silmek kolay olsun diye 2 kanatta açılımlı yaptırdım ve 1,5*1,5 olunca biraz fiyat yükseldi.

Isıtma ki en fazla maliyet bindirdi. Yerden ısıtma yaptırdım. Isıtmadan korktuğum için kaliteli işçilik ve malzeme kullandım işçilik ve malzeme kullandım.Burada hakkı neyse ısıtmaya verdim. İnşallah doğalgaz gelince göreceğiz farkını. Şimdilik katı yakıt kullanıyoruz.

Odalarda ısıtmadan dolayı seramik kullandım bu da biraz maliyetimi arttırdı.

Elektrik tesisat işleri beni maddi manevi anlamda en çok yoran konu oldu. Elektrik borularının çoğunu kendim attım hiç anlamama rağmen. Elektrikte Detaya indim ve buda bana maliyetli oldu Hatta malzemeciden kablo alırken 'kardeşim fabrikamı yaptın naptın' diye takıldı. Oysa daha başka yerlerden de malzeme almıştım. neyse ki kullanmaya başlayınca elektrik işinden memnun kaldım. Her tarafta priz

Merdiven korkulukları, mermerleri, işliği sigortası,mutfak tezgahı, dolapları,alçısı boyası, vs.vs . Kısaca bu bina bize kabası,incesi 380 bin i buldu. Evde daha ufak tefek eksiklerimiz devam ediyor fakat bahçe bize bunları unutturdu. onları da zamanla yaptıracağız.


Kısacası Lüks yapmadık ama kullanışlı sade yaptık. Eşimin benim gönlümüze göre oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin. 4 aydır Müstakil evin huzurunu ve güzelliğini doya doya yaşıyoruz en çokta çocuklar. 3 yaşındaki elinden telefonu bırakmayan, tv başından ayrılmayan kızım şimdi dışarıdan içeri girmiyor. Evde televizyonumuz yok. İnşallah herkes bir gün hayalindeki müstakil eve kavuşur ve huzur içinde yaşar.

Selamlar.

Eklenen Resimler
  
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön