View Single Post
Eski 29-05-2019, 02:17   #17
flamencodiablo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-03-2019
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 27
Thumbs up

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 Mesajı Göster
Bu paylaşım grubunu aslında forumun paylaşım kısmı var orada açabilirsiniz bana kalırsa ya da direkt sukulent konusu altında da olabilir. Sukulent paylaşım ağı diye
Kaktüsler de güzel aslında ama bende çok yok. İki çeşit var ama çiçekleri çok güzel oluyor. Bendekiler henüz çok yavru ama.
Sukulentleri satış amacı ile mi topluyorsunuz?
Bir ara bakayım, aslında kargo parası büyük problem.Mesela Çorlu'dan Erzurum'a 5 tane sukulent göndersem en az ödeyeceğin 30 lira, zaten 30 lira vermek istedikten sonra istediğin çeşitlerin büyük bir kısmını alabilirsin. Kargo konusu büyük engel oluyor.

Apartman dairesinde yaşıyorum, bir çok çiçek tohumu ektim, çıktı hepsi fide oldu, az güneş aldığı için kimisi hiç gelişmedi ama kimisi çiçek açmaya başlayacak yakında, mesela glayör ile zambaklar, buna nazaran kaktüs ve sukulentler apartman dairesinde çok kolay bakılıyor, azcık ışık alsalar ki çok güneş ışığı zaten zararlıymış sukulentler için, yeterli oluyor. Bahçeli eve geçme hayalim var ama imkanlar ne zaman müsade eder bilemiyorum, o zamana kadar oyalanmak istiyorum.

Bir de şu var tabi, aldığım sukulentin gelişmesi en az 2 sene sürüyor. ufacık iki balkona ve cam önlerine belki 300 çeşit sığdırırım, hoşuma da gidince yapmamam için bir sebep kalmıyor, tabi yapraktan yetiştirmeye çalıştıklarım da var ama genel olarak deneyim amaçlı. Yoksa 3 tanesi 7 liraya satılan sedumu yetiştirsem bana maddi getirisi ne olur? eşe dosta hediye ederim tabi yakın çevreden.

Bu ay sukulent toprağı hazırlayacağım 100 litre kadar o zaman daha da güzel gelişecekler.

Aslında ayous, zeytin, ceviz ağacı gibi ağaçlardan saksı yapma planım var ama ağaç tornası olayını çözemedim henüz, ya çok dandik olanları fahiş fiyatla satılıyor ya da iş görecek gibi olanlar da ne ev için uygun ne de alım gücü müsade eder.

Böyle bir şeyler üretmeye başlarsam evde, o zaman saksı yanında gönderirim bişeyler. Bahçeli eve geçersem de amacım öyle villa vari bişey değil de, şehre çok uzak olmayan bi köyde geniş arazi üstünde hem kendime çalışabileceğim atolye yapıp hem de ufak sera yapıp sukulent kaktüs ve bazı ender tür çiçek yetiştiririm. Tam çinden yüklü miktarda sukulent tohumu alacakken gümrük mevzuatı değişti. 20 euro paket değeri olan bir kargo için 23.5 euro + 5 ytl ekstra gümrük masrafı ödeyeceğiz artık.


Düzenleyen flamencodiablo : 29-05-2019 saat 02:20 Neden: İmla
flamencodiablo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön