View Single Post
Eski 28-05-2019, 07:43   #16
acemi25
Ağaç Dostu
 
acemi25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flamencodiablo Mesajı Göster
Acemi benim sukulent üzerine alışveriş yaptığım bir satıcı var, n11de özen çiçek, mesela sedum türevlerinden alıyorsun bir saksıda 3-4 tane gönderiyor, fitonya aldım, pembe fitonyadan 4 kök, yeşil fitonyadan 2 kök var. mübarekler zaten çok çoğalmaya meğilli, saksıya aktarırken yaprakları düşüyor, toprağa yatırıyorum. 10 çeşit sukulent verdim bir arkadaşa kendim yapraktan çoğalttığım, 30 çeşit de çiçek fidesi verdim ki 300 kökden fazladır, bir teşekkür bile etmeyip sorduğum sorulara bile cevap vermeye tenezzül etmeyip irtibatı koparınca üzüldüm şahsen.

Yani böyle 4 kök aynı bitki sanıyorum ki pek kimsenin işine yaramaz. Ufak bir paylaşım grubu kurup elimizde olmayanları paylaşırsak, başarılı olacağıma inanıyorum.

Daha almak istediğim yüzlerce çeşit var fakat bütçem sınırlı. Buna rağmen her ay alıyorum bişeyler.

Kaktüsleri kendi satıcımdan değil ucuz olduğu için başka bir satıcıdan aldım, güzel gördüklerimi ayırıp ötekileri birilerine veririm, çok sevimli şeyler gibi gelmedi bana, özellikle bazıları aşırı itici

Fotoğraflar benim evet. bir kısmını yüklemiştim o siteye, bu fotoğrafları satış amacı ile çekiyorum ve bundan çok daha fazlası var.
Bu paylaşım grubunu aslında forumun paylaşım kısmı var orada açabilirsiniz bana kalırsa ya da direkt sukulent konusu altında da olabilir. Sukulent paylaşım ağı diye
Kaktüsler de güzel aslında ama bende çok yok. İki çeşit var ama çiçekleri çok güzel oluyor. Bendekiler henüz çok yavru ama.
Sukulentleri satış amacı ile mi topluyorsunuz?

acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön