View Single Post
Eski 26-05-2019, 00:14   #9
mustafa.kaya
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-05-2019
Şehir: Samsun
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih_Soydemir Mesajı Göster
Yarasa gübresini üreten ve satan 2 firma var Türkiyede. Bunun dışında ek bilgi Sıvı Yarasa gübresini elde etmek çok basit bir işlem. Ben kendim ihtiyaç duyduğumda 1 su bardağı ile toplam 6 lt civarı sıvı gübre elde edebiliyorum. bunu uygularken seyreltmek gerektiğinide düşünürsek tasarrufunu siz hesaplayın derim. Tek gereken kaynayan su ve ve toz gübrenin en az 5 dakika boyunca kaynatılıp karıştırılması. Kaynama esnasında çok fazla köpürdüğü için kabın bayağı bir derin olmasında büyük fayda var. Toz gübrenin avantajı sıvıya göre farklı. Doğal döngü reaksiyon ve toprak için gerekli canlı organizma, mikropları barındırdığı için faydası daha farklı bahçe ortamında. 2 yıl düzgün kullanımı sonrası toprak bildiğimiz helva gibi dökülüyor. Toprağı çok iyi ıslah ediyor. ben saksılarımda kullanıyorum domates, biber, Mum çiçeği, Armut ağacı, çok çeşitli kaktüs gurupları her alanda kullanıyorum desem yeridir. O hep önerilen kimyasal bakır demir kalsiyum fosfor vb hiç bir maddeye gerek kalmıyor toz uygulama sonrası. Toz gübrenin toprağa tamamen nüfuz etmesi 20 gün civarı bir süreyi buluyor bitkinin farklılığı bu 20 günlük süreçten sonra çıkıyor. Henüz kesin tanı koyamadığım çalışmalarım mevcut Yarasa gübresi ile ilgili başarılı sonuçlar çıkarsa paylaşacağım ayrıca.

Firma kısmına gelecek olursak Turkuvaz gübre ve Agro bat var. bu 2 firma dışında ürettiğini iddia eden firmalarda var ama Solucan gübresinde yaptıklarından sonra bu yarasa işinide bozmak için geldikleri bariz.

Tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkürler ve yazmak için harcadığın zaman içinse ayrıca. Şunları danışmak isterim; domates, kabak, patlıcan, hıyar, fidelerim var, her fide için 23lt lik saksılar düşünüyorum, sanırım biraz büyük emin değilim.

* 23lt lik her saksı için kaç gr **** kaşık toz gübre katmalıyım saksı toprağıma ? ( Buna göre alacağım gübreyi miktarını hesaplayacağım )

* Sıvı gübreyi de kullanmama gerek var mı ? ( Sizin yönteminizde olabilir tabi )

* Saksı toprağına karıştırmadan, toprak üzerine serperekde kullanabilir miyim ? ( Bunun periyodik aralığı hakkında bir fikrim yok aslında )

Geç cevapladığım için kusura bakmayın lütfen, uzaklaştım biraz, tekrar teşekkürler ( :

mustafa.kaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön