View Single Post
Eski 25-05-2019, 17:21   #48
nrş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: muğla
Mesajlar: 103
Merhabalar , konuya uzun zamandır girilmemiş ama mutlaka uygun cevap alacağıma eminim. Yaklaşık 3 yıl önce bahçeli bir eve taşındık. Burada muhtemelen en az 5 yaş civarında 5 kiraz ağacı vardı.(muhtemelen diyorum çünkü benden önce dikiliydi. Belki daha fazla da olabilir) ilk senemizde oldukça güzel kiraz oldu. Maalesef onları da saksağanlara kurban verdik. İkinci senemizde bir arkadaşımızın kayınpederi bize budamaya geldi. Hani derler ya eski gediklilerden ya da kulağı kesiklerden diye ...o da iyice derin budama yaptığı için o sene kiraz olmadı. Bu arada 5 ağaçtan biri kurudu.
Bu sene ise ağaçlar gayet canlı görülmesine rağmen 3'ünde hiç kiraz tutmadı. Biri ise sanki tutarmış gibi biraz meyve başta yapsa da sonradan hepsi daha tomurcukken döküldü. Konuyu araştırdığımda döllenme problemi olmuş olabilir mi? O kuruyan bir ağaç bunların dölleyicisi olabilir mi? Eğer öyleyse ben dikmediğim için cinsleri bilmiyorum ki dölleyici nasıl ve ne önerirsiniz? Ya da başka bir problem olabilir mi ? Farklı önerileriniz olabilir mi? Saygılarımla
Bu arada bahçemde eriklerde ve kayısılarda yaygın hastalık oldu. Yaklaşık 5 ağaç kurudu. Kayısı çil hastalığı ilaçlama yaptım. Bununla ilgisi olabilir mi diyeceğim ama kirazlarda hastalık emaresi yok. Yine belirteyim bir vişne ağacı var. Ben o dölleyicidir diyordum ama anladığım vişne dölleyici değilmiş. Kaldı ki kendisinde de 3 senedir adam gibi meyve olmuyor.
Yine sizin görüşlerinize bir nebze faydası olur diye söyleyeyim danaburnu maalesef fazla. Ama kiraz ağacına bu yaşından sonra zarar verir mi ya da herhangi ağacı kurutabilir mi?

nrş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön