Konu: Ahşap Evler
View Single Post
Eski 24-05-2019, 00:40   #29
MasifEv
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa Mesajı Göster
Peki Masif Ev olarak Kütük uygulamanız hiç oldu mu? Ufak bir yapı da olsa?Kütük te de Yerli çam kullanarak tasarruflu ve sağlam yapılar mümkün sonuçta...Ve Kütük de metrekare fiyatları yerli ve ithal çam mukayesesinde ne durumda metrekare olarak şu an?
Sayın Faijoa,

Geç cevap için kusura bakmayın şehir dışındaydım ve agaclar.net şifremi hatırlayamadım.

Kütük ev hiç yapmadık, hem gerekli ekipmanda eksiklerimiz var hem de bizim çoğrafyada pek tercih edilmiyor ;genelde aşırı soğuk iklimlerde tercih edilir, temizlik ve haşere konusunda dezavantajları var, üstelik montaji vinç yardımıyla yapılmazsa maliyeti/işçiliği çok yükseliyor.

Bir proje için geçmişte yarı kütük ev(dış yüzey kütük ,iç yüzeyler düz) çeşitli uygulamalara çalışmıştık ama proje iptal oldu.

Kütük de yerli ağaç elbette malzeme fiyatı olarak avantaj sağlar ama geniş gövdeli yerli agaç temini sıkıntılı ufak gövdede başka dezavantajlar var(daha çok bağlantı noktası kesimi, daha fazla işçilik, görsel dezavantaj )

Son olarak fırınlanmış kütük bulmak daha da zor, böyle bir talep olmadığı için tedarik ancak özel siparişle yapılabilir diye tahmin ediyorum.

MasifEv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön