Merhaba bende ata tohumdan üretime yeni başladım; başarılı olursam her bitki için ayrı saksı düşünüyorum, saksıları kaç litre alamalıyım bunu danışmak istiyorum, şöyle ki;
1 - Domates saksı, çeri saksı, hıyar saksı, patlıcan saksı, biber saksı, fasulye saksı ve bamya saksı, bunlar için kaç litrelik saksılar uygundur. (14,5lt veya 26lt saksıları gözüme kestirdim aslında)
2 - Toprak olarak ormandan 10-20 santim kazıyıp toprak almayı (%35) ve içine torf (%35), leonardit(%15 ila 20), vermikült(%5), cürüf(%5 ila 7) ve perlit(%3 ila 5) karşımı yapmayı düşünüyorum bu sebzeler için uygun mudur ? (Yarasa gübresi düşünüyorum)
3 - Ormandan toprak alırsam illa ki fırında 120 derecede ısıl işlem uygulamalımıyım.
|