View Single Post
Eski 20-05-2019, 15:22   #3260
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,117
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi webertt Mesajı Göster
Merhaba,
Ekte fotolarını gönderdiğim orkidemi internetten 4 dal olarak sipariş etmiştim.
2 dal 2 dal iki saksı olarak ayırdım. Farklı odalara koydum iki orkideyi. Orkideleri şubatta aldım diğer saksı da hala çiçekleri duruyor. Bu saksı şanssız çıktı. Masadan düştü ve dallar kırıldı. Uzun zamandır orkide başlıklarını ve videolarını takip ediyorum ama bir türlü doğru yolu bulamadım. Kırılan yerlere vazelin sürdüm, tarçın kullanmadım ama sorun sanırım onunla alakalı değil.

Haftada bir defa su veriyorum. Besin takviyesini de iki hafta da bir olacak şekilde yapıyorum. Şimdi bu orkidenin sorunu susuz kalmış olması mıdır? Yoksa fazla besin takviyesi yapmış olmam mıdır? Köklerini ışık görecek şekilde bıraktım ama ışık eksikliği olabilir mi?

Tavsiyeleriniz rica ediyorum.
Yapraklar ve köklerin durumları sulama ve gübrelemede hata yaptığınızı gösteriyor. Bitkiye ayda bir defa gübre verin. Yazın 2-3günde bir defa sulayın (kışın 5-7günde bir). Gübreleme yapmadan önce, saksı harcı içerisinden 3-4 litre su geçirerek bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübreyi saksıya verin.

Kolay gelsin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön