3- İlk meyveler teşekkül edene kadar 1. ve 2. maddeye çok dikkat edilmeli ve ilk meyveler teşekkül ettikten sonra; bitkinin meyveleri de besleyeceği hususu göz önünde bulundurularak azot 100 ppm , potasyum ise 150 ppm olacak şekilde eriyik hazırlanmalı ve sulama aralığı biraz kısaltılmalıdır. Sulama aralığı hava durumuna ve bitkinin gelişimine göre ayarlanmalı ve her gün aynı miktarda sulama yapılmamalıdır.
4- 2. salkımdaki meyveler teşekkül ettikten sonra ise azot 120 ppm , potasyum 180 ppm. (1 e 1,5 oranı gözetilecek) değerine getirilmelidir.
5- Bitkilerde Gelişim hızlı ise sulama aralığı uzatılmalı, bitkilerde herhangi bir hastalık v.s problem yokken gelişim yavaş ise sulama aralığı kısaltılmalıdır. (Hava sıcaklığına göre tecrübe ile tespit edilecek)
6- Bitki boyu uzadıkça daha fazla yaprağın, daha uzun gövdenin ve oluşan meyvelerin canlı kalabilmesi için daha fazla su ihtiyacı olacağı açıktır. Bu nedenle bitki büyüdükçe uygun sulama yapılmalıdır.
|