View Single Post
Eski 14-05-2019, 20:41   #1794
esflora
Ağaç Dostu
 
esflora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2016
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 148
Malçlama derken örtüleri kastetmemiştim. Türkiye koşulları için örtüler zararlı, sıcak dönemde kök bölgesindeki ısıyı daha da arttırarak köklere zarar veriyor. Parça çam kabuğu veya talaşla en az 10cm (bazı üreticilerin 1-2cm yaptığını gördüm bu zararlı) yüksekliğinde malç yapmanızı öneririm. Yanmış hayvan gübresi kullanmayın.

Eğer organik sertifikalı üretim yapmıyorsanız, sadece şeker gübresi adı verilen amonyum sülfat kullanın, özellikle de bahçenizin ph değeri yüksek kısımlarında. Gübrelemenizi azar azar eşit miktarlarda Mart-Temmuz arası 3-4 parçaya bölerek yapın.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Likos Mesajı Göster
Malç örtüsü ile 600 m2 lik bir alanı malçlamıştım.Bu yıl sökmek zorunda kaldım(toprakta doğal olmayan kalıntı vb oluşturma açısından)Resimlerini paylaştığım bölümde ki fidanlar 6 yaşındadırlar.Dikimden sonra biryıl mikrobiyal gübre kullandım.Başka da herhangi bir kimyasal veya hayvansal gübre kullanmadım(ne dikim esnasında ne de sonra ki yıllarda).Yani tamamen doğallığına bıraktım.Bahçemin diğer bölgelerinde yanmış koyun ve büyükbaş hayvan gübresi kullandım.Şuanda gübreleme yapıyorum,Yanmış koyun gübresi+bionur td19 organik tarım onaylı toprak düzenleyicisi kullanıyorum.

esflora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön