View Single Post
Eski 14-05-2019, 13:53   #1786
Likos
Ağaçsever
 
Likos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2016
Şehir: Trabzon-Yomra
Mesajlar: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Veysel. Mesajı Göster
1-Yapraklardaki kısmi veya tamamen kahverengimsi kızıllaşma neyin belirtisi olabilir?
2-Farklı türler bulup, çelikler alıp kendim köklendirmeyi denemek istiyorum. Hangi çeşitle ekotip ortaya çıkacak deneyip görmek istiyorum bu şekilde. Yoksa fidan alıp denemeye kalkmak çok maliyetli. Köklendirip büyütürken aynı zamanda bilgim ve deneyimlerim de artacaktır. Fakat çeşitli türlerden dal kalemler nasıl bulabilirim bilmiyorum.
3-Toprak olarak orman toprağı kullandım. Evdeki eski beyaz büyük bidonların üstünü kestim. Üstünü ters çevirip içine tabana yerleştirdim tekrar. İçine bir miktar inşaat beton kumu koydum. Süzülen su bu kumdan geçip bidonun altta kalan boşluklarda biriksin diye. Sonra hayvan gübresiyle karıştırdığım orman toprağını doldurdum. Fidanı diktim. Üstüne hızardan çıkma odun tozu ve çam iğnelerinden malç katmanı yaptım. Şimdilik yağmurla sulanıyor. Yaz için ne yaparım bilmiyorum henüz. Düşüncemde amonyum süfat gübresi alıp, içinde yapraklar atıp bir hafta beklettiğim su ile sulamak var. Birşey daha bidonun her tarafına küçük delikler açtım. Hem hava alıyor hem su hemen dibe süzlüyor.
Manganez veya demir eksikliğidir.Çünkü ikisi de genç yapraklar üzerinde belirti verirler.Magnezyum eksikliğinde de yapraklar da sararmalar meydana gelir ama hasat sezonununa yakın yaşlı yapraklarda daha çok görülür.Demir eksikliğinde görülen yaprak sararması ise daha çok limon sarısına yakındır.

Likos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön