Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa
Bu sektör çok gıcırtılı...ilk başlarda Antalya,ankara,istanbul,bolu.....birçok yeri arayıp görüştüm...Doğru düzgün muhatap bulmak zor,iletişim problem...bir çok sıkıntı gördüm...kendi marangoz arkadaşlarıma yaptırdım,planı kendim çizdim...
Bu hususlar bu sektorde müşteriyi bezdiren unsurlar....BU işi misyon edasıyla yapmanız idealist olmanız dileğiyle...
|
Sayın Feijoa,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,
Biz 30 yıldır bu sektörde olan köklü bir firmayız , söylediklerinize %100 katılıyorum.
Ülkemizde bu sektör özellikle kendine usta diyenlerden(gerçek marangozları tenzih ederim) , kaptı kaçtıcılardan çok çekiyor. müşteri gibi olmasa da
biz de çekiyoruz.
Kendi yaptığımız ev diyerek Polonya sitelerinden alınmış fotoğraflar kullananlar mı dersiniz , olmayacak fiyat teklifleri verip iş alıp yarım bırakıp kaçanlar mı , örnekler çoğaltılabilir maalesef insanları ahşap evlerden soğuttular, üzücü bir durum.
Alıntı:
Sayın masif ev..2017 de çift katlı yalı baskı fin çamından,1. Sınıf malzemeyle bir ahşap ev yaptırdık...hayalim vardı,hem örneklik teşkil etsin diye böyle bir işe girdik...harika oldu...ahşabı konuşmaya zaten gerek yok,sağlamlık,sağlık,estetik,uzun ömür,otantik olması,tabiata dair bir bağ bulundurması ...vesaire...
Şimdi asıl sorular;
Kullandığınız çam yerli çam mı?Fin mi?Talebe bağlı her tür ağaç kullanıyor musunuz,getirebiliyor musunuz?
Yalı baskı,kütük her türlü ağaç ev,ağaç üzeri evler yapabiliyor musunuz?
|
Umarım evinizde uzun yıllar mutlulukla oturursunuz,
Yalı baskı masif ahşapdan biraz farklı bir olay birinde bütünden parçalar oluşturuyorsunuz diğerinde parçalardan bir bütün oluşturuluyor, siz biliyorsunuzdur zaten ama burada bir bilgi kaynağı oluşsun diye yazıyorum
Kendi sahip oldugumuz restoranın (çalgan) ana binası da yalı baskı 20 yıl önce yapmıştık başka bir çok yalı baskı bina da ya da bina bölümü de yaptık bu konuda tecrübemiz var, ekipmanımız mevcut ,projeye göre istenilen ya da ihtiyacı karşılayan ağaç tipinden ahşabı temin edebiliyoruz.
Masifevlerde yoğunlukla yerli sarı çam kullanıyoruz , bazı kalınlık ve boy tiplerinde sibirya sarı çamı kullandıgımız da oluyor.
Yerli sarıçam oldukça kaliteli bir ihraç ürünü , ülkemizde kullanım oranı düşük(Ahşap ev üretimi düşük, reçineli oldugundan mobilyaya uygun değil) ama yurtdışından ciddi talep görüyor, tabii sibirya sarıçamındaki çeşitlilik çok istediğiniz boyutta kereste temini var, proje büyüdükçe avantajı artıyor , mukavemet yönünden artıları var.
Alıntı:
Ağaç üzerine bir ev ; ağaç evi var aklımda...
|
Ticari bir iş olarak ağaç üzerine ev yapmayız, tekrarlanabilen bir iş değil ama uğraş olarak memnuniyet duyabileceğimiz bir şey.
Şartlar ve lokasyon uygun olursa projelendirip örneğin kıs dönemi gibi iş yogunlugunun dusuk oldugu zamanlarda uretim yapabiliriz.
Şahsi projelerim arasında kendime de böyle bir yapı yapmak var ama ne zaman olur bilemem.
Saygılar