View Single Post
Eski 09-05-2019, 21:45   #31
Yukayake
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2019
Şehir: Isparta
Mesajlar: 1
Atomizör mü pülverizatör mü?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
7 senedir, 35 litrelik şarjlı ilaçlama pompam var ve bataryasını hiç değiştirmedim. Kış aylarında kullanmadığım süre uzun olduğunda, kullanmadan bir gece önce şarja takıp, minimum 8 saat şarj ediyorum. Atış mesafesi ise en büyük ağaçlarımın, en uç dallarını bile sorunsuz ilaçlıyor. Bir şarj ile 10 depo yapsam bile şarj bitmiyor, 15 depo limit deniyor ben şarjı bitiremedim henüz.
Hocam bu makine hangi makine? Tam işime yarayacak cinsten.

Efendim, merhabalar. Forumda yeniyim çünkü ağaçlarla, bahçe işleriyle yeni ilgilenmeye başladım. İlaçlama makinesi arayışım beni bu foruma, bu konuya getirdi. Birkaç hafta önce bir bahçe satın aldım. içinde 4 yetişkin kiraz ve 15 kadar da ceviz ağacı var. Her bir ağaç 10-15 yıllık. Boyları 9-10 m var. Kirazlar biraz daha yaşlı, bayağı geniş ve bol yapraklı. İlaçlama yapmam lazım ama pompam yok. Biraz araştırdım ama seçim yapmakta zorlanıyorum çünkü teknik bilgi eksikliğim var. Tarımsal alet satıcıları da yeterli bilgiye sahip değiller. Akülü sırt tip ilaç pompaları benzinliler kadar yükseğe, mesela 10m yukarıya kadar ilaç püskürtebilir diyen de var, bunun tersini söyleyen de.

yukarıda belirttiğim gibi 8-10m lik ağaçlara;

1. atomizör mü pulverizatör mü almalıyım? Aralarında fayda açısından kayda değer bir fark var mı?
2. Pulverizatör ise, benzinli mi akülü mü? 10m yi hangisi daha iyi ilaçlar? Benzinlide 0,7 hp olan var, 1,4 hp olan var, daha farklı olan var. hp değeri arttıkça ilaçlama kapasitesi de artar mı yoksa bakılması gereken başka bir özellik mi?

Not: ürün sırt tipi olacak çünkü işim bitince ürünü depo gibi bir yere indireceğim. merdivenli, bodrum katında. Bütçe de azami 900-950 TL. Hatta 600-700 bandında bu işi bitirsem çok sevineceğim. 2-3 gün içinde almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yukayake Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön