View Single Post
Eski 09-05-2019, 11:43   #54
cihanyildiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 29
Çilek Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Armyworm (Beet army worm, southern armyworm) Spodoptera exigua
Spodoptera eridania


Belirtiler
Yeşillikteki düzensiz şekilli deliklerden tekil veya yakın gruplandırılmış dairesel; genç larvalar tarafından ağır beslenme iskeletlenmiş yapraklara yol açar; meyvede sığ, kuru yaralar; yapraklarda 50-150 yumurtadan oluşan yumurta kümeleri bulunabilir; yumurta kümeleri, kümeye pamuklu veya bulanık bir görünüm veren beyazımsı bir ölçekte kaplanmıştır; Genç larvalar soluk yeşil ila sarı renktedir, yaşlı larvalar ise genellikle vücutlarının kenarları boyunca koyu ve açık renkli bir çizgi ve pembe veya sarı renkli altlıkta koyu yeşil renktedir.

Sebebi
Böcek

Yorumlar
Böcek, yılda 3-5 kuşaktan geçer.

Yönetim
Ordu kurtçuklarını kontrol etmenin organik yöntemleri arasında larvaları parazitleştiren doğal düşmanlar ve Bacillus thuringiensis'in uygulanması; Ticari kontrol için uygun kimyasallar var, ancak ev bahçe için mevcut olanların çoğu larvaların yeterli kontrolünü sağlamaz.


Japanese beetle / Popillia japonica




Belirtiler
İskeletlenmiş yapraklar (sadece kalan damarlar); çiçekler ve tomurcuklar zarar görmüş; bitki hasarı geniş olabilir; yetişkin böcek, vücudun her iki tarafındaki kanat kapaklarının altından çıkıntı yapan beyaz saç tutamlarıyla metalik yeşil bronz bir böcek; yetişkin böceklerin uzunluğu yaklaşık 13 mm'dir; larvalar toprakta gelişen krem-beyaz kurtçuklardır.

Sebebi
Böcek

Yorumlar
Her 1-2 yılda bir böcek üretimi; feromon tuzakları aslında ev bahçelerine daha fazla böcek çekebilir ve genellikle kaçınılması gerekir; toprakta larvalar gibi böcek kızartır; böceği 300'den fazla konukçu bitkiden oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Yönetim
Eğer böcekler önceki yılda bir problemse, bitkileri korumak veya kaolin kili püskürtmek için yüzer sıra örtüleri kullanın; yetişkin böcekler bitkilerden elde toplanabilir ve sabunlu suya yerleştirilerek yok edilebilir; kışlatan kurtulan hayvan sayısını azaltmak için toprağa parazitik nematodlar uygulanabilir; böcek öldürücü sabunlar veya neem yağı böcek popülasyonlarının azaltılmasına yardımcı olabilir.


Loopers (Cabbage looper) Trichoplusia ni


Belirtiler
Yapraklarda büyük veya küçük delikler; hasar genellikle yaygın; tırtıllar, vücutlarının her iki tarafından aşağı akan beyaz çizgilerle soluk yeşildir; tırtıllar hareket ederken vücutlarını kemerlerken kolayca ayırt edilir; yumurtalar genellikle yaprak kenarına yakın alt yaprak yüzeyine tek tek döşenir ve beyaz veya soluk yeşil renktedir.

Sebebi
Böcek

Yorumlar
Böcekler, toprakta mahsulün enkazında pupa olarak kışın; yetişkin böcek kimliği koyu renkli bir güve; tırtıllar geniş bir konukçu aralığına sahiptir.

Yönetim
Loopers popülasyonları genellikle doğal düşmanlar tarafından kontrol altında tutulur; Sorunlu hale gelirlerse larvalar bitkilerden elde toplanabilir; organik olarak kabul edilebilir bir kontrol yöntemi, daha genç larvaları etkili bir şekilde öldüren Bacillus thuringiensis'in uygulanmasıdır; Kimyasal spreyler, doğal düşman popülasyonlarına zarar verebilir ve dikkatlice seçilmeleri gerekir.

cihanyildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön