View Single Post
Eski 09-05-2019, 10:42   #53
cihanyildiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 29
Çilek Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Powdery mildew Spaerotheca macularis


Belirtiler
Genişleyen ve birleşen, alt yaprak yüzeyinde bulanık beyaz fungal büyüme izleri; yaprak kenarları yukarı doğru kıvrılıyor; alt yaprak yüzeyinde mor-kırmızı lekeler; eğer çiçekler enfekte olursa deforme olmuş meyveler üretilebilir, ağır enfeksiyonlar bitkinin meyve vermemesine neden olabilir

Sebebi
Mantar

Yorumlar
Mantar yapraklar üzerindedir; rüzgarla yayılan sporlar

Yönetim
Koruyucu mantar ilacı uygulayın, örn. ilk hastalık belirtilerinde kükürt; bitki dayanıklı çeşitleri; genel sulamadan kaçının; kesişen miselyumun azalmasını azaltmak için hasatta ölü yaprakları alın



Red stele (Red core) Phytophthora fragariae




Belirtileri
Bodur bitki büyümesi; yaşlı yapraklar solmuş ve kırmızı sarı veya turuncu renkte olabilir; yeni yapraklar küçük; meyve üretilmemesi ya da hiç üretilmemesi ya da çok az koşucu; kronun içine kadar uzayabilen kök çekirdeğinin kırmızımsı renk bozulması.

Sebebi
Oomycete

Yorumlar
Kesimlerinde hayatta kalabilir ve yeni bitkilere yayılabilir; ıslak veya nemli topraklar ve serin, yağışlı hava koşulları tarafından tercih edilen hastalık ortaya çıkışı; genç bitkiler genellikle köklere daha fazla zarar verir.

Yönetim
Fabrika sadece sertifikalı stok; toprağı ve suyu kirleten alanları transfer etmekten kaçının; kırmızı stel geçmişi olan alanlara ekilmekten kaçının; drenajı iyileştirmek için yükseltilmiş yataklara bitki; Hastalık varsa uygun fungisit uygulayın.



Slugs / Arion hortensis
Deroceras reticulatum
etc.


Belirtileri
Yapraklarda ve saplarda düzensiz şekilli delikler, olgun meyvelerde kaba delikler; istila şiddetliyse, yapraklar parçalanabilir; kayalar, yürüyüş yolları, toprak ve bitki örtüsü üzerinde mevcut olan sümük izleri; birkaç sümüklü böcek ve salyangoz türü yaygın bahçe zararlılarıdır; Sümüklü böcekler koyu griden siyaha renklidir ve büyüklüğü 2,5 ile 10 cm arasında değişebilir (1-4 inç).

Sebebi
Yumuşakça

Yorumlar
Sümüklü böcek nemli, gölgeli habitatları tercih eder ve yabani otlara veya organik çöplere sığınacak; yetişkinler mevsiminde toprağa yumurta bırakabilir; bitkilere zarar geniş olabilir.

Yönetim
İyi hava sirkülasyonu sağlamak ve sümüklü böcekler için nemli habitatı azaltmak için bahçe çöplerini, yabani otları ve bitki kalıntılarını gidererek iyi bir bahçe temizliği yapın; populasyonu azaltmak için gece elle tutulan sümüklü böcek; bitkilerin etrafına odun külü veya yumurta kabuğu yaymak; marul veya greyfurt kabuğu gibi organik maddeleri dışarıda bırakarak yumuşakçaları çeker, yemle ilgili bulunan herhangi bir beslenmeyi yok eder; yumuşakçaları çekmek ve boğmak için toprağa bira ile doldurulmuş sığ yemekleri batırmak; kimyasal kontroller arasında organik bahçeler için demir fosfat ve organik olmayan yetiştiriciler için metaldehit (örneğin Buggeta) ve karbaril (örneğin Sevin yemi) bulunur.


ZARARLILAR
Kategori: Böcekler

Aphids (Peach aphid, Potato aphid, Melon aphid, Strawberry aphid) Myzus persicae
Macrosiphon euphorbiae
Aphis gossypii
Chaetosiphon fragaefolii


belirtiler
Yaprakların altında ve / veya bitkinin saplarında küçük yumuşak gövdeli böcekler; genellikle yeşil veya sarı renklidir, ancak türlere ve konakçı bitkiye bağlı olarak pembe, kahverengi, kırmızı veya siyah olabilir; afid istilası ağır ise yaprakların sararmasına ve / veya bozulmasına, yapraklarda ve / veya bodur sürgünlerde nekrotik lekelere neden olabilir; Yaprak bitleri, balçağı adı verilen yapışkan, şekerli bir madde salgılarlar ve bu da bitkilerde kurumlu küf oluşumunu teşvik eder.

Sebebi
Haşarat

Yorumlar
Yaprak bitleri çileğe çok zarar verebilecek birkaç virüs iletir, böcekler doğrudan doğrudan ciddi hasara neden olacak kadar yüksek bir popülasyona ulaşır, ancak virüslerin yayılması çilek üretiminde büyük bir endişe kaynağıdır.

yönetim
Yaprak biti popülasyonu sadece birkaç yaprak veya sürgünle sınırlıysa, istila kontrolü sağlamak için budanabilir. ekimden önce nakli yaprak bitleri için kontrol edin; varsa toleranslı çeşitler kullanın; Gümüş renkli plastik gibi yansıtıcı malç bitlerin bitkilerle beslenmesini engelleyebilir; sağlam bitkilere yaprak bitlerini yapraklardan vurmak için güçlü bir su jeti püskürtülür; insektisitler genellikle yalnızca istila çok yüksekse yaprak bitlerini tedavi etmek için gereklidir - bitkiler genellikle düşük ve orta seviyedeki istilaları tolere eder; böcek öldürücü sabunlar veya neem veya kanola yağı gibi yağlar genellikle en iyi kontrol yöntemidir; Ürünlerin etiketlerini, kullanmadan önce belirli kullanım kılavuzları için kontrol ediniz.

cihanyildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön