View Single Post
Eski 08-05-2019, 13:37   #5
isavas10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-03-2018
Şehir: muğla
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Çamaşır suyu sistem çalışırken tavsiye edilmez zira hipoklorit bitkiye zehir etkisi yapar ancak çalışması sonlanmış bir sistemde hem dezenfektan hemde yosun sökücü olarak kullanıla bilir. Sistemde hiç bir bitki yokken 10 litreye suya 100_150 ml kadar çamaşır suyu koyarak devridaim yaptırılır zaman kısa tutulmamalıdır duruma göre bir kaç saat ile 5-10 saat olabilir.
Ancak sistemde bitki varken yosunlanmanın önlenmesi ve de dezenfekte amaçlı olmak üzere eczaneden alınan oksijenli su diye bildiğimiz hidrojen peroksit %3 h2o2 kullanıla bilir. Konsanrasyon olarak 10 litre suya yani besin eriyiğine 1-1,5 ml (ki buda 3-5 ppm hidrojen peroksit demektir) kulannıla bilir. Eczaneden alınan hidrojen peroksit büyük sistemler için pahalıya gelir onun için sanayıde kullanılan %30 luk perhidrol kullanıla bilir.
Ayrıca sonlanmış olan sistemler için aynı çamaşır suyu gibi tuzruhu da kullanılabilir.Her iki temizliktede iş bitiminde sistem temiz su ile bolca ve dikkatlice yıkanmalıdır.
Sevgili arkadaşlar bu bilgi herhangi bir kaynaktan alınmayıp şahsi olarak yaptığım ve büyük çaptaki seralarda da yaptığımız deneylerden edindiğimiz bilgilerdir.
Kudret Bey merhabalar %50 lik hidrojen peroksit kullandığımızda suyla karışım oranını nasıl hesaplıyoruz.

isavas10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön