View Single Post
Eski 06-05-2019, 09:56   #127
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
@ g.c. yeri geldikçe aynı deneyimleri ben de paylaşıyorum burada. Biz el bebek gül bebek bakıyoruz ufaklıkları, millet karda yağmurda yalın ayak sokağa salıyor, bizimkiler çıtkırıldım, sokak çocukları pişkin, tıknaz, iri kemikli ve dayanıklı..

Emekli bir öğretmenimizin yöremiz için açtığı ve gittikçe yayılan facebook sayfasında bir hemşehrimizin yetiştirdiği fidenin resmini paylaşayım.

Name:  rr.jpg
Views: 610
Size:  73.5 KB

Bunlar da benimkiler; şimdiden ikişer karış oldular, sırım gibiler maşallah @Meyvelitepe nin bando takımı benimkilerin yanında Bremen mızıkacıları gibi kalır. Bardakların dibinde yanmış koyun-keçi gübresi koyup üzerini perlit-cocopeat-torf karışımı dökmüştüm. Geçen seneden farkı bu yıl yağmur-çamur-üşengeçlik derken seranın içerisinde bir hafta 10 gün fazladan kaldılar. Işığın azlığından böyle uzayacaklarını sanmıyorum ama işte bizimkiler de böyle. Seranın içinde günün öğle saatlerinde 40 dereceye yaklaşan sıcaklık, gübrenin de etkisi var mı..?

Kıt bilgim ile yukarıdaki iki resim ile, sizin resimleri de ekleyerek şöyle yorum yapayım; tohum çimlenip büyümeye başlıyor ve köklerini sağa sola aşağıya uzatıyor. Kökler bizim plastik bardaklar ile temas edince neyin içinde olduklarını tahmin edip ona göre davranıyor, yani 'yerim de dar, yenim de dar' diyerek kolunu bacağını gövdesini ona göre uzatıp kalınlaştırıyor. Üstteki arkadaşın domates fidesi bizim bardaklardan çok çok daha geniş hacme sahip ve neredeyse mükemmele yakın.

Name:  01.05.2019 çatıdaki fideler.jpg
Views: 584
Size:  38.6 KB

Name:  01.05.2019 çatıdaki fideler 1.jpg
Views: 585
Size:  37.8 KB

TCM Çevrimdışı   Başa Dön