Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mimsondo
Akan su kulturunde salatalik cilek kabak ve kavun deniyorum simdiye kadar sikinti yok hepsi saglikli gelisiyor. Ancak bir turlu dogru bilgi alamadigim bir durum var. Zamanlayici nasil olmali su surekli akmali mi hava tasi surekli calismali mi? Bilemiyorum. Su motoru ve hava tasi nasil calismali bu konuda bilgi verebilirmisiniz. Surekli calisiyor. Henuz bir sikinti yasamadim.. dogrusunu bulmaya calisiyorum.. tesekkurler.
|
Evet aynen doğrusu o
sürekli sirkilasyon bitkilerin sağlıklı büymesi için gerekli
oksijen bakteri üremesine engel olur
eski camilerde şadırvan bölümünde fıskiye şeklinde suyu sırf bakteri üretmesin diye fıskiye şeklinde suları yukarı pükürtüp oksijen kazandırılıyordu
kökler beyaz ise sorun yok kahverengi veya jel oluşumu varsa yetersiz oksijen sevebiyle kökler ölür hastalıklar başlar
zamanlayıcı size hata yaptıra bilir bitkler gelişim aşamasında zamanı tuturamazsınız
Ec ve ph dikkat edin sirkilasyona devam