View Single Post
Eski 04-05-2019, 19:58   #521
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 541
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi namtha Mesajı Göster
Kaktüsler şayet kışı biraz soğukta ve zorlu şartlarda geçirdiyse sanıyorum bitki strese girip çoğalmaya çalışma eğilimine giriyor bu nedenle ilkbaharda hepimizin sevdiği ve beklediği o güzel çiçeklerini açıyorlar.Kaktüsler çok yavaş gelişen bitkiler olduğu için ve doğada bulundukları ortamların çoğunlukla makilik çorak çöller olduğunu düşünürsek gübre vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum.İhtiyaç duydukları azotu atmosferden bile yeterince karşılıyor olabilirler.Ancak yukarıdaki nedenlerden dolayı ilk baharda çok çok az gübre ile bitkiyi beslemek faydalı olacaktır.Bitkileri ilk aldığımda saksının dip bölgesindeki toprağa çok çok az azot oranı düşük (bitkiyi fiziki büyümeye zorlar kaktüs için hiç iyi birşey değildir) fosfor oranı yüksek (kaktüsün çiçeklenme döneminde en çok ihtiyaç duyduğu elementtir ayrıca köklenmeye ve bitkinin gelişmesine faydalıdır) kompoze gübre attığım için kaktüslerimde ilave gübre şimdilik kullanmadım.Kaktüslerimi geçen yıl edindim ve satılan kaktüsler aslında çok küçük.Evdeki ilk kışları da olduğu için bu yıl soğuğa çıkararak bitkileri zorlamadım ev içersinde tuttum ve iyice kök salıp bulundukları ortama ve yeni saksılarına alışmalarını istedim bu nedenle bu yıl çiçek beklemiyorum iyice büyüyüp gelişsinler dedim .önümüzdeki kışı balkonda geçireceklerinden dolayı kış sonrası çok az gübre takviyesini belki düşünürüm
Sayın Namtha kaktüse gübre verilir hatta verilmek ile kalmaz her 6 ayda bir zorunludur. 57 farklı tür var elimde. Echinopsis namı değer Kaynana topuzu 1 yılda ne kadar büyüyebilir sizce 5 cm 10 cm ? gübre uygulaması ile 24 cm boy atıyor. Gübre verilmez ise yılda 2 cm atarsa çok büyük başarı.

Name:  P_20190501_210438_vHDR_On (400 x 711).jpg
Views: 621
Size:  46.3 KB

1 yaz dönemi boyunca en az 98 adet çiçek açıyor gübre vermez isem bu sayı 14 tane ile kalıyor. Bir kaç gün içinde 20 adet bir den açacak ve 1 hafta sonra tekrarlayan her açışında 20 adet çiçek açacak. Ekim ayı sonuna kadar hep bu şekilde gübre verirsem. Gübre uygulamasının mümkün atı olmayan kaktüs türleri de mevcut sizin belirttiğiniz gibi onlara sıvı halini vererek ayakta tutuyoruz.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön