View Single Post
Eski 04-05-2019, 15:09   #30
Tale
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-05-2019
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
haklı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arslanereli Mesajı Göster
Sayın Machinehead çok haklı bu iş bilgi işi mutlaka bilgi edinmeniz lazım bu da bir süreç işi. Herkesin çıraklık zamanı olacak mutlaka.
Sayin machinehead bu derin bilgileri ile yaptıklarını azıcık ucundan gösterse bizde bir şeyler öğrenirdik. Gönderdiği linkler her zaman uğranılan link. Dergi parkta ben şimdiye kadar topraksız tarımda ise yarayacak bir araştırma bulamadım kendisi nerelere baktı ise bir link atanilirse memnun olurum.
Gelelim mevzunun aslina. Ben bu is merak ettiğimde iki adet uc metrelik boru ile başladım etrafımda sayin machinehead gibi düşünen ve bırak bu işleri bunlar çok zordur deyip vazgecirmek isteyen binlerce kişi vardı. Sonradan anladım ki 80 milyonluk turkiyenin 79.999.000 bu düşüncede. Allah'a şükür ki kudret hocam gibi geriye kalan 1000 kişi daha var. Ve çok şanslıyım ki bana denk geldi. Onun destekleri ile belirli bir aşama yol aldım ne zaman olsun konuşup sıcak sobanın başında ahkam kesen kendisi hiçbir şey yapmayıp yapmak için çırpınanlara köstek olan 79.999.000 kişiden birine rast gelsem imdadına kudret hocam yetişti. Ve şimdi 5000 metrekare alanda 35.000 ürün ywtistiriyorum. Şu an kıvırcık çok rahat şekilde yetistirip pazara sunuyorum beheni topluyorum. Göbek marul ikinci denemem inşallah o da olacak. Maydanoz, çilek, kara lahana ve pazı denemelerim sürüyor. Mutlaka başarısızlıklar oluyor hatalarımızı düzeltip yeniden çalışıyoruz. Bu arada yeni bilgiler öğrenmeye de devam ediyoruz.
Diyeceğim o ki...
Etrafımızda felaket tellalı olan bu işler zordur nasıl yapacaksın maddi manevi altından kalkayacaginizi söyleyen yüzlerce kişi göreceksiniz. Ailenizden anne ve babanız bile böyle düşünebilir. Gir bir iki maaşını bil diyenler yerdeki çakıl taşlarından daha fazla olacak. Bir yıldız bulun kendinize ve çalışın okuyun kesinlikle Rabbim emeklerknizi zayi etmeyecektir. Yolunuzdan donmeyin.
79 999 000 kesin doğrudur. Etrafta bir işe yaramayan sadece avanta peşinde koşan o kara insan var ki...

Tale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön