View Single Post
Eski 02-05-2019, 22:32   #725
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
https://www.rhsplants.co.uk/product/...id.2000012045/

Ülkemizde gül yetiştirmede bu bakteriyi kullanan var mı?

Daha iyi doğal canlılığa sahip üstün tesis kurma
Yeniden tesis problemlerini daha başarılı bir şekilde aşmak
Daha iyi gelişmiş kök sistemlerine sahip olmak
Kuraklık koşullarıyla daha iyi başa çıkabilir
Tek bir uygulamadan sonra ömür boyu desteklenir.
>
Güllerin kendine özgü yararları Rootgrow'u güllerle birlikte kullanmak, güllerin daha önce büyüdüğü topraklarda bile iyi bir şekilde çiçeklenmelerine ve iyi çiçek gösterileri üretmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca gül ekimi hastalığı veya gül toprağı hastalığı sorunu ile mücadelede yardımcı olacaktır.

> Nasıl çalışır?
Mycorrhizal mantarları bitki köklerinin yaptığı her şeyi yapar, ancak daha iyisini yapar. Rootgrow ile yeni bitkiler ekildiğinde, bu mantarların bitkilerden faydalanmaya başlaması normal şartlar altında sadece 2-4 hafta sürer. O zamanlar kendilerini bitkinin kök sistemine bağlarlar ve hızlı bir şekilde toprakta büyürler, besin ve su ararlar. Esasen bitkinin kendi kök sisteminin bir parçası haline gelirler.

> Daha iyi besin alımı
Bu mantarlar bitkinin kendi köklerinden çok daha ince ve daha incedir, bu nedenle topraktaki besinleri bitkinin kendi kaba köklerinden çok daha verimli bulabilir. Fosfor ve potasyum gibi çiçeklenmeden ve meyveden sorumlu besinleri bulmakta özellikle iyidirler. Bitkinin kendi köklerinden çok daha büyük bir toprak bölgesini keşfedebildiklerinden, tüm bitkilerin iyi gelişmesi için gereken iz elementleri ve nadir besinleri bulmaları çok daha muhtemeldir.

> Kuraklık toleransı
Mikorhizal mantarlar, bir bitkinin kuraklıkla mücadele yeteneğinin önemli bir parçasıdır. Yapraklar ve saplar, gümüş yapraklar, balmumu yapraklar ve tüylü yapraklar gibi kuraklıkla mücadeleye yönelik mekanizmalar geliştirmiştir, ancak bitki kökleri üzerinde dost mantar ortağı yoksa, bu uyarlamalar kendi başlarına yeterli değildir. Mikorhizal mantarlar sünger gibi topraklarda su tutarlar.

> Zorlu topraklarda kuruluş
Mycorrhizal mantarları, zorlu topraklarda bile bitkilerin kurulmasını ve gelişmesini sağlar. Yoksul kumlu topraklarda, mikorhizal mantarlar kıt besinleri bulabilir ve suya tutunabilir. Killi topraklarda bu mantarlar, kil kırıcı gibi davranan topraktaki besin maddelerinin kilidini açabileceklerdir.

Kullanım kuralları:
4-5 litrelik bir gül için 50g Rootgrow kullanın (60g'lik bir poşet yaklaşık 1-2 bitki işleyecektir).

Empati, bitki büyümesini ve sağlığını en üst düzeye çıkarırken en az kimyasal kullanımıyla bahçeye bir seçim yapmakla ilgilidir. Empati ürünleri biyolojiktir, bitkilerinize birkaç aydan fazla değil, kullanım ömürleri boyunca fayda sağlarlar ve toprağı ve bitkileri tedavi etmek için tasarlanırla

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön