View Single Post
Eski 28-04-2019, 23:45   #998
andronova
Ağaçsever
 
andronova's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2017
Şehir: Konya
Mesajlar: 65
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Passion Mesajı Göster
Çeliği patatese saplayıp dikmek , veya uç kısmını dilerek o kısma buğday koyarak dikmek konusunda bilgisi veya tecrübesi olan var mı?



Ben biri iki denedim ama bir sonuca varacak kadar fazla tecrübem olmadı. En son mor salkımı patatese saplayıp ektim. Şimdi morsalkımın yanından patates yaprakları filizlenmeye başladı. Ama işin doğrusu bundan sonrasında ne yapmam gerek bilmiyorum :/. Filizlenen patates yaprakları büyümeye devam etsin mi?



Biberiye çelikleri ekerken toprağına buğday tohumu serpmiştik bir keresinde. Sonra dibinden doğal olarak buğdaylarda çimlendi sonradan ben onları söküp attım. Biberiyeler tuttu ama tutmasına buğdayın ne kadar faydası oldu bilemiyorum.



Bir defasında da yasemin çeliğinin dibin yarıp, dik olarak buğday koymuştum. Yasemin çeliği tutar gibi olmuştu fakat sonra üzerine birileri bastığından sonucu göremedim.
Merhaba,hububatla köklendirme işlemini bir videoda izlemistim adam hep meşe ağacına uyguladı,mesela elmaya,eriğe uygulasak sonuç alırmıyız kök veririmi siz başka denemeler yaptınızmı

TA-1024 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

andronova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön