View Single Post
Eski 24-04-2019, 17:38   #16
aleppo_mydlo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-04-2019
Şehir: wawa
Mesajlar: 1
sapindus

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hindistan’da Himalayalar’da yetişen ve asırlardır bu bölge insanı tarafından temizlik amaçlı kullanılan Ekonat meyvesi son yıllarda da organik ve sapindus doğal ürünlere artan ilgi nedeni ile başta Avrupa, Amerika ve diğer gelişmiş coğrafyalarda yoğun ilgi görüyor. Bu meyve kesinlikle yenilmez, sadece temizlik amaçlı kullanılır.

Kahverengi küçük bir hurma görünümünde olan Ekonat Kasım ve Aralık aylarında hasat yapılır. Kuzey Hindistan’da zeytin ağaçları gibi genelde tepelik alanlarda kendi halinde yetişen Ekonat meyvesi sklep sapindus yerel köylüler tarafından toplanılır. Bu ürünler çekirdekleri çıkartılıp güneşte kurutulurlar. Bu esnada hiç bir kimyasal malzeme kullanılmaz.

Ekonat içerdiği aktif madde saponin ile doğal deterjan etkisi gösterir. Burada en önemli şey her Ekonat’ın aynı olmayacağıdır. İstenilen temizlik sonucunun alınması için özellikle Himalayalar’da yetişen sapindus mukorossi türünün kullanılması gerekir.

Yaklaşık 10 çeşidi bulunan Ekonat’ta doğru ürünün bulunması, hijyenik ortamlarda çekirdeklerinden ayrıştırılması, serin ortamda depolama yapılması ve yıkamada kullanılırken gerekli yardımcı maddelerle birlikte kullanılması temizlik kalitesini artırıcı etkenlerdir.

Türkiye’de satışa sunulan Ekonat markalı ürünlerde Saponin oranı minimum %12-15 olmasına özen gösteriliyor. Bu oran ne kadar yüksek olursa temizlik kalitesi de o oranda yüksek oluyor.

Ürün hem ekolojik ve ekonomik aynı zamanda organik tarım yolu ile elde edildiği için doğaldır.



Kullanım Şekli


=> ÇAMAŞIR YIKAMAK İÇİN Ekonat’ı nasıl kullanacağım?

Çamaşır yıkamada Ekonat meyvesi kese içinde kullanılır.

5-6 adet Ekonat yarım kabuğu yıkama kesesi içine konulup kesenin ağzı sıkıca bağlanır.

Çamaşırların renk ve cinsine bağlı olarak derece ayarları yapılıp makine çalıştırılır. Yıkama sonrası kese makineden çıkartılıp sonraki yıkamalar için uygun bir yerde muhafaza edilir.

Çamaşırların renk ve dokuları uzun süre bozulmaz. Doğal bir ürün olduğu için çamaşırların dokularına ve mydło aleppo renklerine zarar vermez.

Çamaşırlar yumuşacık ve tertemiz olur. Çamaşırlar mikroplardan, mantarlardan arındırılır. sapindus sklep Hijyen sağlanır. Hijyenik ve antiseptiktir.

Alerji oluşturan faktörler ortadan kalkar. Bazı hassas tenlerde kimyasal deterjanlar ile yıkanan çamaşırlar ile temas sonrası alerji oluşur. Ekonat bu sorunu ortadan kaldırır.

Yaşlı ve çocukların çamaşırları için özellikle tavsiye edilir. Hipoalerjeniktir.

- Yumuşatıcı kullanmam gerekiyor mu?

Yumuşatıcı kullanmaya gerek kalmaz. Doğal yumuşatıcı etkisi vardır.

- Bir kese içindeki Ekonat’ı kaç yıkamada kullanabilirim?

Bir kesedeki Ekonat ile 60 derecede ve altında 4 yıkama, 60 derece ve üzerinde 2 yıkama yapılabilir.

Yukarıda belirtilen yıkamalar sonunda Ekonat rengi solgun, koyu gri bir duruma gelir. Bu renk aleppo mydło değişimi yapısındaki saponin maddesinin tamamen tükendiği anlamına gelir.

Tamamen doğal olan kalıntı Ekonat kabuğu toprak için doğal gübre özelliği taşır. Ekonat’ı temizlik için kullandıktan sonra bahçenizde de kullanmanızda hiçbir problem olmaz.

=> BULAŞIK YIKAMAK İÇİN Ekonat’ı nasıl kullanırım?

Bulaşık makinesinde Ekonat kullanırken iki opsiyon vardır.

1. Aynen çamaşır makinesinde olduğu gibi kese içersindeki Ekonat kabukları makinenin içersine yerleştirerek yıkama yapılır. Ekonat Doğal Ağartıcı ile Ekonat Doğal Kireç Önleyici mydło z aleppo Tozlar bulaşık makinesinde de aynen çamaşır makinesinde olduğu gibi kullanılabilir.

2. Likit Ekonat çözeltisi makinenin deterjan haznesine ilave edilir. Bu yöntem de sonuç elde etmek daha uzun uğraşı gerektirir.

Ekonat Likit (5 kabuktan elde edilen Ekonat çözelti) bulaşık makinesinin deterjan haznesine konulur. Bulaşıklarda parlaklık artırılmak isteniyorsa; bulaşık makinesinin naturalne mydło szare parlatıcı gözüne bir miktar sirke ilave edilir. Daha sonra normal yıkama talimatı uygulanır.

=> GENEL TEMİZLİK İÇİN Ekonat’ı nasıl kullanırım?

Genel Temizlik için Ekonta Likit olarak kullanılır.

- Ekonat Likiti nasıl hazırlayacağım?

5 adet yarım Ekonat kabuğu yarım litre su içersinde 10 dakika kaynatılmalı ve belli bir süre soğutulduktan sonra süzülerek çözelti posalardan ayrıştırılmalıdır.

Posalardan ayrıştırılan Ekonat Likit birçok zor lekenin çıkartılmasında ve tüm genel temizliklerde kullanılabilir.

=> CAM TEMİZLİĞİ İÇİN Ekonat’ı nasıl kullanırım?

Genel temizlik için hazırlanan Ekonat Likit (5 yarım kabuk/lt) 'den 20 ml alınır ve 20 ml sirke ile karıştırılır ve bu karışım 250 ml su üzerine ilave edilir. Bu karışım camların silinmesinde kullanılır.

=> EL YIKAMA İÇİN Ekonat’ı nasıl kullanırım?

El sabunu yapmak istiyorsanız yine aynı şekilde çözelti hazırlanmalı ama bu kez miktarlar değiştirilmelidir. Yarım litre su içersinde yaklaşık 5 adet yarım kabuk kaynatılmalı, limonsuyu ve esans ilavesi yapılmalıdır. Oda sıcaklığında 7-10 gün arası bu sabun dayanabilir.

=> MÜCEVHER TEMİZLİĞİ İÇİN Ekonat’ı nasıl kullanırım?

5 ekonat yarım kabuk/lt şeklinde hazırlanan Ekonat likit çözeltisi içersine mücevherler özenle konulmalı ve belli süre bekletilip yavaşça lekeler ovulmalıdır. Doğal bir ürün olduğu için her hangi bir zarar vermez.

=> EVCİL HAYVANLAR İÇİN ŞAMPUAN olarak Ekonat’ı nasıl kullanırım?

Evcil hayvanlarınızı Ekonat likit ile yıkadığınızda yumuşak ve ipeksi tüyler ortaya çıkar. 200 ml su içerisine 5 adet yarım Ekonat kabuğu atılıp 5 dk kaynatılır. Soğumaya bırakılan çözelti mydło z aleppo daha sonra bir miktar ılık su eşliğinde uygulanır. Evcil Hayvanınızın gözünü koruyarak ve derisine nüfuz edecek şekilde özenle ovalayarak yıkadığınızda uzun süre parazitlerden arınmış olduğunu göreceksiniz.

=> SAÇ YIKAMA İÇİN Ekonat’ı nasıl kullanırım?

3-5 adet yarım Ekonat kabuğu ile hazırlanan çözelti normal şampuan olarak kullanılır. Kepek önleyici etkisi bulunmaktadır. Saçlarınıza yumuşaklık verir, saçlarınız kolay şekil alır.

Ankara ikliminde ancak meşe külü suyuyla yetiniyoruz

aleppo_mydlo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön