View Single Post
Eski 17-04-2019, 22:29   #7
mkarin19
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-03-2019
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 84
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
Uygulama yapıcağımız formüller, aynı meridyen şehirlerin iklim yapısına göre olmalı yaz ve kış şartları göz önünde bulunmalı
İdris Bey; klasik sebze yetiştirme yönünden tecrübem iyi olmasına rağmen topraksız tarım tecrübem hiç yok. Ama mantığını çok iyi kavradım. Aşağıdaki resimdeki tabloda derlediğim birkaç çeşit formül var. Suyumuzun Ec değerinin çok yüksek olmasından dolayı diğer formüllere göre daha az ppm ve ec değerine sahip olan florida formülü ile başladım. Bitkilerin durumuna göre, kendi şartlarıma uygun bir formül oluşturma çabası içinde olacağım. Çeşitli yabancı ve yerli kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla Yüksek Ec değerinin meyve kalitesini bozduğunu (pazarlama yönünden bozuyor ama lezzet yönünden arttırıyor) ve verimi düşürdüğünü biliyorum. Su arıtma cihazı ile suyun Ec değerini düşürmeyi denedim ama 20 litre su arıttıktan sonra arıtma membranı tıkandı. Sanayi tipi su arıtma cihazları oldukça pahalı ve 50 m2 sera için almak akıllıca değil.
Sizin topraksız tarım konusunda tecrübelerinizden istifade etmek isterim.
Sizin daha önce kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz bir formül ya da önerileriniz varsa onuda bildirirseniz sevinirim.

Eklenen Resimler
 
mkarin19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön