View Single Post
Eski 15-04-2019, 10:57   #821
pulibet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
Merhaba herkese. Anneme balkonda yetiştirebiliceği kokulu bir sarmaşık ararken yolum buraya kadar geldi. Bu sayfadan da başka yere gidemedim. Balkonun bir köşesine hem güneşlik, hemde çok yakın olan karşı daire balkonuna paravan olması amacıyla bir sarmaşığa ihtiyacı var. Bir de çiçek açıyor. E kokusuda muhteşemmiş. Daha ne isteyelim.

Yalnız birkaç sorun var ki çiçeğin tohumunu düşünmedim çünkü yetiştirebilsek bile seneler sonra açıyormuş anladığım kadarıyla. Annem epey yaşlı, o kadar sabırlı da değil açıkçası. Bu beni fidan almaya sevketti. Sadece zengarden de ve tropik serada bulabildim. Tropik seradaki fiyat çok uçuk zaten ağaç kadar boyutu var. Zengarden deki nazaran makul fiyatlı ama orada da şöyle bir sorun var. Geçen sene yine aynı amaçla zengarden den mandevilla almıştım anneme fakat gelen fide o kadar küçük ve cılız çıktı ki yaşatamadık . Açıkçası yine öyle olur dile çekiniyorum.

Velhasılı kelam arkadaşlar bu bitkiden olup bana karşı ödemeli olarak bir çelik gönderebilecek varsa çok sevineceğim. Karşılık olarak istenirse bu sene tohum paylaşım etkinliğinden gelen kış tatlısı tohumlarından epey çimlendirebildim ondan gönderebilirim.

Sevgilerle...

pulibet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön