View Single Post
Eski 09-04-2019, 14:35   #33
Styric
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-05-2017
Şehir: KONYA
Mesajlar: 108
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Styric;

Aldığınız civan perçemi fideleri ne büyüklükte. Çiçek renkleri resimde görünen şekilde mi. Bu şekilde olanlar yurt dışından gelen tohumlardan çıkanlar.

Benim yetiştirdiğim civan perçemlerinin kırmızı renkli olanı hariç tamamı yerli olanlar. Farklı yerlerde gördüğüm ve fide olarak aldığım çeşitler. Civanperçemi yabani olduğu için bir kere yerine yerleştirdikten sonra zaman içinde yayılarak çoğalıyorlar. Hem dökülen tohumlarından hem de yan sürgünlerden çoğalabiliyorlar. Genelde ilk yıl çıkıp ikinci yıl çiçek açıyorlar. Yanlardan sürgün vermesi durumunda gelecek yıl onlar çiçek açıyor. Çiçekleri görsel olarak güzel olduğu, dayanıklı olduğu için yurt dışında çiçek olarak değerlendiriliyorlar. Aynı zamanda özellikle bayanların yılda bir hafta ile 10 gün arası kullanması gereken kaynatılmadığı zaman içimi kolay bir çay. İnternette faydalarını okuduğunuz zaman mutlaka herkesin kullanması gereken bir çay.

Resim olarak atarsanız fidelerinizin boyutlarını dikim sıklığını görebiliriz.

Bendeki bulunan beyaz ve kırmızımsı renkli çok boylular. Hatta çok uzaması durumunda yanlara yatabiliyorlar. Desteklenmeleri gerekiyor.
Sarı olan tür onlardan daha kısa ve çiçeklenme zamanı biraz farklı.
Sarı ve beyazın bodur varyetesi var. Onların da boyları kısa. Elinizde hangi tür var. Muhtemel olarak bilmediğiniz için karışık ektiniz sanırım. Fide oldukları için bu yıl çiçek verirler. Çiçek boylarına göre daha sonra boy sıralaması yapabilirsiniz. Tohum alacaklarınızın rengine göre gevşek bir ip bağlarsanız tohumları olgunlaştığı zaman tasnifinizi yaparsınız. Ben de yapabilirsem çıkan fideleri belirli yerlere yeniden dikeceğim. En uygun zaman bana göre. Sulamasına da dikkat ederseniz kısa zamanda görsel olarak güzel bir görüntü oluştururlar. En güzel yanı soğuklardan etkilenmemesi kuraklığa belirli bir tolerans göstermesi. (Bir yılı geçirdikten sonra ) Bakım istememesi. Görsel olarak da şifalı bitki olarak da yetiştirilebilmesi. Bir taşla birden çok kuş vurmak bu bitki için uygun. Bir kişi üzerine basılmaz ise çim yerine kullanılabilecek bir bitki olarak adlandırmıştı.
Değerli büyüğüm;

Şuan çekilmiş bir fotoğraf yok ama eve gidince bir görüntü alıp sizi bilgilendirmeye çalışacağım. Evet yerli fide değiller bunlar, oldukça ufaklar viyole üzerinde geldi zaten 10 cm boylarında kendileri.

Satıcı bu yaz https://i.hizliresim.com/0R3nEY.jpg bu forma kavuşacağını iddia ediyor. Merak ile bekliyoruz. Çok sayıda leylandi var duvar boyu. Bunların diplerine 50 ortanca yetiştirdik 3 yaşına geldiler. Diğer duvarımıza da bunları yapalım dedik, susuzluğa dayanıklılığı, güneşi sevmesi. Soğuk havalara dayanıklılığı bizi ikna etti. Renkli olsun dedik aldık ama açmadığı için rengi de anlamak mümkün değil. Gelişi güzel ektik bakalım kısmetimiz de ne varmış göreceğiz.

Bizim ilk hedefimiz görsel anlamda sürekli yeşil kalan, çok ciddi bir bakıma ihtiyacı olmayan renkli bir şeyler olsun istedik. Şifalı ise tabi ki çayını'da içeriz.

Edinmek istediğim bilgilerin arasında budama konusu var. Ortancalarımı kasımda dipten budayarak ağaç kabuğu döküyorum ve öyle bırakıyorum. Bazı yerlerde civanperçemine de aynı muameleyi yapabileceğimi okudum. Siz nasıl bir uygulama yapıyorsunuz ?

Styric Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön