View Single Post
Eski 05-04-2019, 21:21   #48
su teresi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster

Şimdi iyi ki İstanbul'da bahçeli bir evim olmamış diyorum. Neden mi?

Bahçemdeyken veya pencereden etrafı seyrederken kedim ve köpeğimi seyrediyorum. 10.000 metrekare bahçem var, sabahtan akşama, akşamdan sabaha gezinip duruyorlar. Kıtmir Karakedi'mi on dakika kovalıyor. Karakedi can havliyle kaçıyor, kaçıyor. Sonra Karakedi sıkılıp duruveriyor. Kıtmir bu sefer onu yalamaya başlıyor. Birkaç dakika sonra on dönüm bahçe de yetmiyor biri komşu tarlalarda fare peşine, diğeri ormandan gelen bir sese seğirtiyor. Bu hareketlilik devamlı var. Kedicik bazen eve gelip yemek bile yemeden birkaç saat kestiriyor sonra doğru bahçeye.

Büyük oğlum veteriner teknisyen. Bu hayvanlar çok sağlıklı ve mutlular diyor.

Bir komşum vardı. Her sabah ve akşam köpeğini gezdirirdi. Kar, kış, sıcak, hastalık vs. hiçbir şey onu bu görevinden alıkoymazdı. Çok takdir ediyordum. Şimdi aynı kanaatte değilim. Bir köpeğin enerjisini sabah akşam gezdirerek atması bana imkansız görünüyor.
siz böyle doğal ortamdan bahsedince tabloya kuş cıvıltılarını da eklemek geldi içimden sabahın erken saatinde insanda ne dert bırakıyorlar ne keder gülümsetiyorlar istemsizce çok şükür diyorum 10bin m2 olmasa da yeşilin içinde 500 m2 bana lutuf. o hissettiğiniz huzurunuz daim olsun ve dilerim herkes yaşasın. kedi ve köpeklerin aptallıklarını yediğim her lokmaya göz dikmelerini hayvanların sesleri en güzeli de komşu rahatsız olacak gürültüden endişesi olmadan yaşamak kavgalar bile daha başka avaz avaz bağırıyor çocuklar yan evlerden bizde elbette onlardan geri kalmıyoruz ah yine rezil olduk kaygısı yok ve o temiz hava ki ben şehre yakın bir köydeyim daha izole daha bi doğanın kucağına kaçsam mı hesabını yapıyorum ara ara hatta siz böyle yazdıkça forumda kaçışları okudukça gaza geliyorum sık sık.

içeriğe u dönüşü yaparak söylemek gerekirse zaten sabah akşam gezdirmenin manası bacakları açılsın enerji boşaltsından ziyade tuvalet ihtiyacını gidermesi için. güneşe ihtiyaçları varmı toprakla buluşsunlar mı endişesi değil kesinlikle. büyüme çağında kedi ve köpeklerinde d vitamini almaları pek umurlarında değil evde hayvan beslemek gözardı edilenlere bakılırsa büyük sorumsuzluk hiç dışarıya çıkmayan kediler var. bu iyilik değil köpeklerin sabahtan akşama kadar çişini kakasını tutması için eğitimle sevgi ve merhametten bahsedilmez. tespitlerinizde çok haklısınız. doğası dışında robotik bir yaşam sağlanıyor kısaca.

norveçte köpek alanların günde 3 kez gezdirme zorunluluğu vardı biz henuz o düşünce seviyesine gelemedik genelgeyle haklarını gözetelim, keza işkenceye caydırıcı cezalar dahi seçime malzeme. elbette her şey daha güzel olacak... bir gün.

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön