View Single Post
Eski 05-04-2019, 15:24   #14
g.c.
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
1- Sulamada artık yapraklara olabildiğince az su teması kurmak için ibrikvari bir aletle sulama yapın. (Kola şişesinin kapağını delip basitçe geçirilebilecek bir pipet işinizi görür)

Sulamanın miktarını toprak yüzeyini elleyerek anlayacaksınız. Kuru ise nemlendirin, nemli ise bir gün su vermeyin.

2- Dış ortama alırken ilk seferde hemen güneş ışığına maruz bırakmamak gerekiyor, önce yarı gölge sonra tam güneş göstereceksiniz. Yarından itibaren yine yağışlı ve rüzgarlı(önce lodos sonra poyraz) hava geliyor salıya kadar devam edecek bu sebeple bu haftasonunda da içerde kalmaları yararınıza olur.

3- İlave ışık oda lambasını açık bırakmak ise pek faydası dokunmayacaktır. Işık fotosentez yapmasını hızlandırıp yeşil aksamı güçlü kılmak için veriliyor. Bunun için fidelerin ışığa yakınlığı ve ışığın şiddeti önemli. (led ampulun lümen değeri yüksek tavsiye ediliyor)

4- Geçen sene 20 Mayısa kadar yağmurlar müsade etmemişti. O yüzden kendinizi şartlandırmayın Nisan sonuna. Fideleriniz 1 karış boya ulaşıncaya kadar ciddi bir besin gereksinimi olmayacak. Bu sebeple endişeye kapılıp erkenci davranarak hastalıklara davet çıkarmayın.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön